<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

péntek, március 31, 2006

specko site | 23:35 | 4 komment

Nah, Speckóék összeszedték magukat, és csináltak egy egészen vaskos honlapot. Zenét a hits/demo alatt lehet találni. Akik megrögzött letöltők, azoknak itt van egy kis segítség ;o) De aztán vegyetek lemezt, ha megjelenik, mocskos disznók.

ígéretes sziget | 22:50 | 0 komment

Amikor először találkoztam a Gogol Bordelloval, arra gondoltam, ha ezek föllépnének a Szigeten, én ott kapnék infarktust tombolás közben. Na, készülhetek a halálomra. Rajtuk kívül pedig még lesz Radiohead és Wir Sind Helden!!! Addig muszáj lesz beseggelnem a német szövegeket. Ha őket kiegészítjük a kedvenc magyar bandáimmal, akkor lehet, hogy most először érdemes lesz elgondolkodnom a hetijegyen.

csütörtök, március 30, 2006

áldassék a youtube | 22:30 | 0 komment

Jó régen szó volt itt a French & Saunders páros Angol rózsák paródiájáról. Aki nem tudná, ez Madonna első mesekönyvének címe. (Broáf - a szerk.) Hát ezt is megtaláltam. Íme:

closer | 22:14 | 2 komment

Éreztem én, hogy ma érdemes lesz fölmenni a ccfz-re. Emlékeztem, hogy van egy Nine Inch Nails szám, ami tetszik nekem. Hát tessék. A megfelelően beteg klipet pedig Mark Romanek szolgáltatja hozzá. Bechernek ajánló: van benne disznófej.

erik sumo törölve | 17:03 | 0 komment

Árad a Duna, hajós programok törölve. Spóroltam 1300-at. Sajnos. Április 15., Almássy tér.

update:
Fenét Almássy tér. Oda meg vagy 2000 a beugró. Hóóógyis ne. Május 26., Zöld pardon.

akira spoiler | 16:35 | 1 komment

Nagyon hiányzott már egy kis cyber punk fíling. Aztán ma egy kicsit utánanáztem a dolgoknak, és pl. kiderült, hogy a Steamboy is Katsuhiro Ôtomo filmje, vagy hogy Jacksonék Scream klipjében is az Akirából vannak részletek bevágva, illetve az, hogy a történet manga változatában Akira lesz a Nagy Tokioi Birodalom császára, Tetsuo pedig a miniszterelnök. A film vége azért sejtelmesebbre sikeredett. Az elején kicsit csalódott voltam, amikor a szereplők angolul szólaltak meg, de így legalább nem kellett nagyon a feliratokat olvasni az egyébként is pörgős film alatt. Még, még, még!

kedd, március 28, 2006

holland '06 IX. | 23:00 | 7 komment

Amikor pedig az egész napos járkálástól az ágyba zuhantunk, akkor pl. tévét néztünk, amit itthon úgyse szoktam. Szerencsére a hollandok mindent feliratoznak, így nem volt gond a Man on the Moon megértésével. Na és ebben a filmben elhangzott egy kedves kis dalocska, amit most fölraktam a rádióba, és ha sikerül valami hordozható magnót beszereznem, akkor többek közt ezzel fogom meghekkelni az idei buzivonulást.

Amikor pedig nem volt tévé, akkor olyan hülyeségeken vihogtuk magunkat álomba, mint például a Summertime magyar fordítása. Dúdoljátok magatokban, hátha akkor nektek is vicces lesz. Nem valószínű, mert ezek a poénok már csak ilyenek. Íme, eddig jutottunk:

nyáridő, mikor könnyű az élet
a halak ugrálnak, és a gyapot magas
az apád gazdag, az anyád meg jól néz ki
szóval kussolj kicsi babám, és ne sírjál

Apropó Summertime, felkerült a rádióba egy remix is az új Erik Sumo EP-ről. Így kerek a pószt. De legalábbis ovális.

erik sumo hírek | 16:04 | 4 komment

Először is pénteken koncert lesz az A38-on. De aki nem ér rá most pénteken, az válasszon magának másik koncertet itt. Továbbá már ott tartunk, hogy Százaléknak kell rádöbbentenie, hogy van egy bizonyos My Rocky Mountain Remixed bakelit, pontosabban kettő is, amiből az egyik már le is tölthető (pénzér' of course) a Soulseduction oldaláról. Na nekem sem onnan van, hála Százaléknak, de majd megveszem, mert nekem 320-ban kell. Tudom, lőjjetek le. A másik bakelit áprilisban jelenik meg.

hétfő, március 27, 2006

második nekifutás | 11:45 | 5 komment

Némmá, Végh Zsuzsinak bekötötte a fejét ez a csúnya ember.

outsider | 00:27 | 6 komment

Ez eredetileg egy hosszú pószt lett volna, de már nem lesz az. A múltkor is csodálkoztam Becher "Köszönj vissza, b+" póló- vagy matricaterve kapcsán, mert nem értem, miért kell ebből ügyet csinálni, miért akarja bárki is kikényszeríteni egy idegenből, hogy köszönjön neki. Nem tudom, fiúk, de nekem jobban esik 10-ből 1 őszinte odabiccentés, mint 10-ből 9 "én is kúl akarok lenni, biccentek". Most Magwas jött a saját definíciójával, hogy ki nem számít bringás kúlcsávónak, amire aztán mások rá is kontráztak. Nos, ez engem arra emlékeztet, amikor szerencsétlen hülyegyerekek képesek 200 forintos sms-ben közölni a többi, hasonló szinten mozgó nézővel valamelyik délutáni klipösszeállítás alatt futó csíkban, hogy a rockerek szarok, a rapperek meg jófejek. Nos, én mostantól se fogok odabiccenteni minden bringásnak csak azért, mert alatta is két kerék van, továbbra sem fogok odabiccenteni minden buzinak, mert "kitartás, elvtársak!", és nem fogok a nyakába borulni minden magyarnak sírásra görbülő szájjal "Mohács!" illetve "Trianon!" felkiáltásokkal. És bukót se fogtok látni rajtam a büdös életben, mert nekem meg ilyen elveim vannak. Csak én nem gyártok hozzá kúlsági szabályokat, hogy én is a kemény mag részének érezhessem magam. Igen, úgy látszik nagyon megtetszett nekem ez a kisebbségi lét, és azon belül is az outsider életérzés.

Szóval innen is üzenem minden kisebbségnek, akik hirtelen erőre kapva túl komolyan veszik magukat, és kezdik magukat túlságosan kényelmesen érezni a szerepükben: basszátok meg a pacsizós, összekacsintós szabályaitokat.

vasárnap, március 26, 2006

tárettettettőrő: mtv | 23:48 | 4 komment

Láttátok az új MTV-s szpotokat? Nekem nagyon bejönnek, még a "durvább" m1-es sztésön ájdík is. Kíváncsi lennék, kik csinálták. Bevallom, az is megfordult a fejemben, hogy esetleg a Drezign, de azért nah... Mondjuk rettetes lehetett, ahogy az emtévések leadták a rendelést. Biztos szerepelt benne az az elcsépelt "ötvözve a hagyományost az modernnel" borzalom. Mindegy, jól néz ki.

a kocsi, a kocsi, a gépégépégépégépékoccccsi | 22:52 | 0 komment

Végül mégsem a MÁV ütötte ki a biztosítékot szombaton, hanem egy komáromi autós, aki nem bírta kivárni, míg átmegyek a zebránál, ezért rám dudált. Erre én rábasztam egy nagyot az ablakára. Érdekes módon ezután már nem sietett annyira és leállt. Szitkozódtunk egy jót, aztán utánam gurult, de akkor már a füles rajtam volt, ezért csak a középső ujjammal tudott beszélgetni. Amúgy meg vagyok elégedve magammal, csak azt sajnálom, hogy ilyen helyzetekben mindig elfeledkezem arról, hogy a jobb zsebemben ott van az a jó kis kulcscsomó.

Meg azért is jó kedvem van, mert ma is rájöttem, hogy ez a discman mekkora találmány. (Az iPod még nagyobb, de az egyelőre tabu. Addig, amíg nincs olyanom.) Tök jó kedvem van tőle, lehet rá énekelgetni az utcán, dülöngélni a megállóban. A végén még bringázáshoz is beüzemelem, pedig biztonságos közlekedés meg satöbbi...

Ja, meg életemben talán először fordult elő, hogy kéregetőnek pénzt adtam. Mondjuk most sugárzott rólam, hogy "gyere ide, kapsz pénzt", mivel akartam Kelenföldön BKV-jegyet venni, de az automata csak 185 forinér' ad jegyet, ha 200-at adok neki, akkor már finnyáskodik, és nem tudja, mit kezdjen vele. Egyébként nem érdekelne, ha elnyeli a visszajárót, váljék egészségére, csak adjon jegyet. De nem. El is döntöttem aztán a Gellérten, hogy ha jön koldus, megkapja a jegy árát. Jött is, kapott is. Később jutott csak eszembe, hogy meg kellett volna kérdezni, neki nem gond-e, ha 185 helyett csak 200-at tudok adni. Ő biztos nem finnyáskodott volna, pedig neki valszeg nincs adóssága a BKV-val ellentétben.

És asszem most már tényleg ideje megemlíteni, hogy Kopasz úr az új oldalbordám. Szóval talán ez is jó hatással van a közérzetemre, hehe :o) Na, egy újabb, szigorúan érzelmektől mentes közérdekű közleményt hallottak :o) Azért innen is csókoltatom.

péntek, március 24, 2006

rehabilitáció | 16:21 | 2 komment

A magyar társadalomba való visszailleszkedésemet megkönnyítik a jelenlegi igen kedvező körülmények. A ma leadott filmemben fele annyi felirat volt, mint általában szokott, rengeteg volt a bringás ma reggel, pedig még mindig nincs az a tökéletes tavaszi idő, továbbá tegnap a Vásárcsarnokban (!) bevásároltam, ahol találtam nekem megfelelő színű banánokat, és a zöldséges néni kedves (!) volt. Kíváncsi vagyok, meddig bírják majd ezek a kedvező körülmények. Félek, a holnapi mávozás be fog tenni nekem.

holland '06 VIII. | 11:35 | 4 komment

És most jöjjön a lényeg :o) Á nem is. De azért átnyálaztunk minden lemezboltot a biztonság kedvéért. A bakeliteket csak kíváncsiságból lapoztam át, mert eszemben sem volt ilyesmiket cipelni. Meg egyébként is... Még mindig nincs lemezjátszóm. Amúgy ez az ország egy cd és bakelit mennyország. Akik olcsó új cédékre vágynak, azok menjenek a Fame-be Amszterdamban. Mivel most valami könyvhét volt, itt a cédékre adtak még 11% kedvezményt, pedig egyébként is csak 7.50-es cédéket vettem itt. Ha belegondolok, hogy ezeket itthon használtan sem kaptam volna meg kétezer alatt... Na, íme a lista:

Újak €6.70-ért:
Massive Attack: Danny the Dog (23 számos)
Mylo: Destroy Rock & Roll (New Edition)
Madness: The Heavy Hits
Suede: Singles
Alanis Morissette: Jagged Little Pill Acoustic
David Bowie: Earthling (2CD Edition)
Björk: Jóga (11 számos angol)
Madonna: Keep It Together (Ausztrál)

Használtak:
Björk: Pagan Poetry (CD1) (€3.50)
Beck: Devils Haircut (€4)

holland '06 VII. | 01:30 | 0 komment

A star was torn here.Rotterdam: itt minden olyan maas.Ez is szarik az autókra.Én hiába nyomkodtam a Winston falát, nem maradt ott a talpam nyoma, pedig ráadásul nem is vagyok az a gyakran fürdő gyerek.

holland '06 VI. | 00:54 | 0 komment

Aztán vissza Amszterdamba, ahol Százalék által ajánlott Winstonban szálltunk meg a buziutcában. A hosztel tök jó, bár ezzel asszem Brigaasszony nem fog velem teljesen egyetérteni. Arról tudtunk, hogy az alsó szintet felújítják, de arról nem volt szó, hogy a szobánkkal szemben felhúznak egy új épületet is, ami hajnali fél nyolckor kissé zavaró tud lenni. Az első reggelt ezért rendesen meg is szenvedtük, de csak magunkra vethetünk, mert a portáról nem hoztunk füldugót, ami másnap már megoldotta a problémát, legalábbis ami engem illet. Ócskabringa ugyanis nem tudta a füldugókat a használati utasításban leírtak alapján helyesen aplikálni. Mondjuk nekem se esett le elsőre, hogy nem lehet csak úgy betuszkolni a szivacskákat a fülbe, előtte vékonyra kell sodorni azokat. Amúgy a szoba nagyon csini volt, bár az ajtón azért meglátszott, hogy már megpróbálkoztak annak berúgásával. Illetve Bringané mondta, hogy valaki reggel kinyitotta a kulcsra zárt ajtónkat, benézett, majd kiment, ráadásul úgy, hogy nem zárta vissza rendesen az ajtót, és kinyílt. Én ebből semmit nem is tudatosítottam. Még jó, hogy Bringa ébren volt az építkezésnek hála.

Hétfőn este aztán New Cool Collective koncert, ami egy holland lájtosabb dzsessz banda. Itthon nem adtam volna értük ennyi pénzt, de az az 5 euró olyan kevésnek számít odakint, hogy nem is volt kérdés, hogy én is megyek. Én annyira nem éreztem jól magam az első sorban a sokadik sörüket ivó, elég labilis lábakon tántorgó nőcik között, ezért fölmenekültem az erkélyre, ahonnan viszont nagyon kényelmesen lehetett bólogatni a zenére. Különösen akkor, amikor nagy meglepetésemre rázendítettek a Beck féle E-Prora. Gondolom mondanom sem kell, hogy számomra az volt az est fénypontja.

Amszterdamban végig mindenhova gyalog mentünk. A mobilom és az aprók alatt ki is kopott a szőr a combomon. De mégis hogy nézett volna az ki, ha bringázás nélkül jövünk el Hollandiából. Szóval kerestünk egy olyan helyet, ahol nem 100-150 eurós foglalót kellett letenni az asztalra egy bringáért, hanem csak ötvenet, és két óra alatt bejártuk belső Amszterdam minden olyan helyét, ahol még nem voltunk. Jók ezek a nagyibringák. Most már tudom, milyen érzés lehet vezetni a 47-es villamost. Kb. olyan hangjuk van és majdnem olyan nehezek. Nagyon kellett ez így befejezésnek.

holland '06 V. | 00:24 | 2 komment

Tehát folytatás. Ez a Kora amúgy nagyon rendes csaj volt. Felajánlotta a saját ágyát, amit illedelmesen visszautasítottunk. Kedvence a suriname-i kaja, szóval rotterdami főétkezések nálunk is ebből álltak. Van két szép macskája, és az egyiknél nagyon bejött a nomen est omen átka, ugyanis Csirkének hívják, és ha leül, tényleg úgy is néz ki. Azért jó ez a Couchsurfing, mert így meg tudtam kérdezni tőle olyan dolgokat, amikre amúgy nem biztos, hogy kaptam volna választ. És tényleg belenézhettem egy echte holland hűtőszekrényébe :o) Továbbá az utcája 100. fennállásának évfordulójára, ha úgy tetszik, a közös képviselő javaslatára kiadtak egy almanachot, amiben benne van az utca összes lakója, amint ott állnak a házaik előtt.

Aztán az utolsó rotterdami napon elvitt minket kocsival szélmalmokat nézni Kinderdijkba. És ez megint olyan dolog, hogy ha nincs Kora és a Couchsurfing, akkor nem látjuk. Legalábbis nem most. Érdekes, hogy az emberek mennyit nőttek 2-300 év alatt. Persze a nagyszüleim háza is olyan, hogy az ajtónál le kell hajtani a fejet, de legalább normális méretű ágyuk van. Ebben a szélmalomban azonban a két felnőtt és az ágy végében a gyerek akkora helyen aludtak, mint ma egy 10 éves gyerek. Mondjuk amúgy is takarékoskodniuk kellett a hellyel.

Sajna óriási tulipánföldeket nem láttunk, meg tényleg kár, hogy elég hűvös volt, de ennek is megvolt a jó oldala: nem kellett a milliónyi turistát kerülgetni. Apropó időjárás. Azt azért kissé durcásan megjegyezném, hogy a kelletlenül elvitt esőkabátomat fölöslegesen cipeltem egy héten át mindenhova.

szerda, március 22, 2006

holland '06 IV. | 22:33 | 3 komment

Little Holland. Egy kis bónusz kép még ma estére. A Little Britain rajongók érteni fogják.

holland '06 III. | 16:39 | 4 komment

Rotterdam. Na, ez egy nagyon jó ötlet volt. Itt sikerült is szállást szerezni Koránál, aki egy harmincas, píáros csaj, aki nagyon megél a munkájából, ezért hónapokra elhúz hol ide, hol oda. Szerencsére otthon találtuk. A két macskájával él egy modernebb fajta babaházban Rotterdam gettósabb negyedében. Na de az egész érkezés azzal kezdődött, hogy beugrottunk az általa ajánlott információs központba, ahol szintén hihetetlen jókedv uralkodott. Ott megvártuk Korát, és kocsival elvitt minket magához, ahol épp beázni készült a lakás. Aznap este besétáltunk a városba, de akkor csak egy meglehetősen bosszantó plázanegyed közepébe sikerült belecsöppennünk. A szülinapi bulira végül nem mentünk el, mert ekkor már kezdtünk gyorsabban fáradni.

Másnap itt is megkerestük a helyi (bolha)piacot, ami nagyobb, mint bármelyik amszterdami piac, de azért a lényeget sikerült bejárnunk. Láttam egy régi hongkongi flipclockot is, de olyan súlya volt, hogy meg sem kérdeztem az árát. Rotterdamban nem kellett csalódnom. Egészen más, mint Amszterdam. Mikor kiléptünk az állomás épületéből, azt hittem, New Yorkban vagyok. Nagy terek, rideg épület monstrumok, az Erasmus-híd, meg a Kora által csak stupid tower-nek titulált Euromast. Kiderült, hogy nem is olyan stupid az a tower. 100 méteren kimehetsz a kilátóra, ahonnan kb. 40-50 euróért kötélen le is eresztenek az alpinisták, vagy a forgólifttel fölmehetsz még 80 métert. Közben az idő is jobb lett. Olyannyira, hogy ez a galambtojás megfőtt a padon:Na jó, ez valójában egy gumicukor.

Mára asszem ennyi. Ez a Blogger rohadt lajhár, meg dolgozni kéne egy kicsit.

holland '06 II. | 16:26 | 0 komment

Buzulás. A gaydarom asszem csődöt mondott, de legalábbis elbizonytalanodott. Minden kopasz szakállast buzinak néztem. Meg nem is tudom... Valahogy durvábbra számítottam. Az ismerkedős webszájtokon pl. a holland profilok többségén a porcica-fétis vagy tripple penetration a minimum. Ehhez képest nem láttam semmi merész dolgot kint az utcán vagy azon a két helyen, ahol voltunk. Mondjuk az első amúgy is női hely volt, a Sappho, ahol épp egy Funki G nevű nő tartott egyszeri dj-leckét. Mutatott pár tök alap dolgot, amit már egyébként is tudtam, de azért jó volt végre rendes bakeliteket pörgetni. Rajtam kívül még volt ott egy okostojás lengyel, dj Vojtec (mellettem), akinek be nem állt a szája, továbbá BBQ klónja (a csíkosban), még egy csaj, illetve Ócskabringa, aki mintha annyira nem akart volna dj lenni :o) Bezzeg engem nem kellett győzködni. Na, ahogy azt mondtam is pár embernek, ez volt a kiruccanás első WOW! élménye. Aztán eldumálgattunk a Funki G, azaz Gilliammel, aki egy a sok átutazó, a világban helyét kereső ember közül, aki megtelepszik egy kis időre Amszterdamban. Fölírt minket egy vasárnapi buli vendéglistájára, de nem oda mentünk, és lehet, hogy rosszul tettük.

De Trut. Ide mentünk vasárnap. Ömmm, nos, az a helyzet, hogy nem nagyon jött be a zene, kult meg underground ide vagy oda. Onnantól meg igazából tök mindegy, hogy mennyire csinik az emberek. Csinik, úgy értem érdekesek, nem saxoos patkányok, mint idehaza. Vagyis volt olyan jó 20 perc, meg az eleje ígéretesnek tűnt, de utána igazából sok volt a tuc-tuc, és kevés a puty-puty, amire bólogatni ugyan lehet, csak egy idő után unalmas. A hely vizeldéje érdekes. Egy üvegtéglákból álló falon csordogál lefele a víz, szemben a tánctérrel. 1,5-2 óra múlva inkább úgy döntöttünk, hogy beengedünk magunk helyett kettőt a kint várakozók közül, hátha nekik jobb lesz. Persze megállapítottuk, hogy az nagyon jót tesz a bulinak, ha vegyes. Ezt innen is üzenem a már megint fasisztoid bulikat rendező XI. budapesti buzifeszt-szervezőknek.

Közben persze bejártunk egy csomó témába vágó butikot meg könyvesboltot, ahol Bringaasszony bepakolt könyvekkel.

Apropó vizelde. Ezen a képen egy meglehetősen nyitott utcai vizeldét látni (a zöld "hordók" a fa mögött), ami már önmagában is frappáns. Az meg főleg, hogy a Gay Monument emléktábláját (a fehér lap a korláton) is annak közvetlen közelébe sikerült elhelyezni. Ami irtó szellemes, asszem, bár valszeg nem szándékos. Így a képen látható, fényképező turistagyerök egy mélyebb levegővételnél nem csak a tragikus múlt emlékeit szívhatta magába.

holland '06 I. | 12:16 | 5 komment

Na csókolom. Hát köszönöm a sok csekkolást, igazán nem kellett volna. Mert egyszer voltam net előtt, és akkor is reszketve menekültem a géptől. Persze jobb lett volna minden este beírni valamit, posztolni egy-két képet... De az edzés része volt a netelvonó is.

Izé, próbálok valamit írni. A reptérre vezető gyorsforgalmi útra megint betévedt valami kamion, ezért rendőri kísérettel vissza kellett tolatnia. Megérte jó korán útnak indulni. Amúgy meg manapság elég fura dolog, hogy valaki 26 éves korában ül először repülőre. Ennél már csak az furább, hogy Stunak még mindig nincs mobilja. Szóval ez a repülés tök jó dolog. Rádaásul jobban megéri, mint a Looping Star a Vidámparkban. Remélem, nem fogok hozzászokni. Na jó, erről ennyit, mindenki tudja, miről beszélek.

Donlouis babaházas hasonlatát továbbgondolva megállapítottam, hogy az amszterdamiak maguk is csak apró játékfigurák, amiket kivesz az ember a babaházból, ráültet a biciklire, és azokon mennek körbe-körbe a városban céltalanul. Néha összezavarodnak és áttérnek az ellenkező sávba, de nem történik semmi, mert mosolyogva kikerülik egymást a mágnespályán. Úgy tűnik, a bicikliutakon minden közlekedhet, ami ráfér. Kismotor vagy az általunk csak Legóautónak nevezett járgány. Viszont láttuk, amikor a rendőrök este ellenőrizék, hogy működik-e a lámpád. És állítólag addig nem engedik tovább a delikvenst, amíg az nem vesz tőlük lámpát. Vilaagiets!

Amúgy szinte mindenki eszméletlenül kedves meg haverkodós, csak a piacon fordítanak hátat, amikor kiderül, hogy nem veszel semmit. Hiába, a városból kifele már kisebb a spórakoncentráció a levegőben.

hétfő, március 13, 2006

lift off | 20:39 | 3 komment

A Bagaboo táskám az utolsó pillanatban készen lett. A világ legszebb táskája lett. Hiába, van ízlésem. És most, hogy a főnökömnek vakbélgyulladása lett, érdekes módon 4 nappal sikerült korábban utalni a fizumat is. Százaléknak innen is nagy leborulás a hasznos infókért. Már egy rotterdami szülinapra is hivatalosak vagyunk, szóval alakul... Na, frissítést ne várjatok, persze sosem lehet tudni...

szerda, március 08, 2006

szomszédasszony, csak nem ledőlt a kredenc? | 00:38 | 4 komment

kedd, március 07, 2006

dawn french mint tanita tikaram | 02:42 | 7 komment

hétfő, március 06, 2006

everybody matrica II. | 20:52 | 0 komment

Én is bevadultam.
Idézet by Ludditák.

everybody matrica | 20:26 | 0 komment

Becher bevadult, én pedig már készülök a színes tintapatron kifogyására.

bargain hunt VI. | 19:01 | 0 komment

Whale
Hobo Humpin Slobo Babe
3 számos maxi CD
Musicland
690,-

Kicsit sajnáltam rá a pénzt, de van rajta egy nagyon jó b-side, mindjárt megy a rádióba. Sajnos Becktől a Mutations már nem volt meg. Mondjuk őrültség is lett volna kiadni érte 2500 pénzt.



Meg vettem matrica papírt, de soha többé, Ócskabringának igaza volt, hogy csak egy felvágatlan lapot kellene inkább venni, azt' kiollózni. Ugyanis így is ollózás lett a vége. Direkt azért vettem márkás papírt, mert ahhoz lehet Word makrót szerezni a neten. Leszedtem, persze egyáltalán nem stimmelt a hozzá való makró. Másrészt ezek az olcsó HP-k képtelenek a pontos nyomtatásra. Úgyhogy ollóval mentettem a menthetőt.

vasárnap, március 05, 2006

boldog békeidők | 21:15 | 0 komment

Jájj, olyan rendi gyerök ez a Dae. You know, a srác a zöfis gyűlésről. Na, ma áttekertem hozzá ebben az átok időben. A Playstationt látván csak néztem, mint borjú a moziban. Le vagyok maradva. Kellemes vasárnap délutáni uzsonnázás gázmaszkban. Fun! Utána meg megnéztük a Budapest Retró 2.-t a Kultiban. A régi propagandafilmeknél azért mindig észben tartom, hogy mi van a nevetséges dumák, a vicces színfalak és beállított képek mögött, de most félretettem ezt, és végigvihogtam az egészet. Nagyon jól össze vannak válogatva benne a filmek.

szombat, március 04, 2006

ibm 1401 | 23:22 | 0 komment

Tudom, jókor szólok, de Jóhann Jóhannsson itt van Pesten, és egy bizonyos Erna Ómarsdóttirral volt közös előadásuk a Mu színházban. Erről az Ernáról csak annyit tudok, hogy Björk Where Is the Line klipjében ő a nyálkás újszülött :o) De igazából a zene miatt mentem, és az tök jó volt. Olyan Homogenices volt, csak a fortyogó láva nélkül. Hogy a néni mit táncolt el... Ömmm... Nos... Majd most fogok utánaolvasni (pl. itt), mert nekem nagyon nem jött le. Na, tök jó, hogy kiszúrtam a PestiEstben. CD-t is vettem volna, ha nem 4000 felé közeledett volna az ára, és legalább lett volna a Dísből.

tour de voks | 18:58 | 5 komment

...lehetőséget adunk minden jelentkező pártnak, hogy ezen a fórumon (criticalmass.hu) ÉS más csatlakozó szervezetek honlapján ismertethessék a kerékpáros közlekedés kérdéskörében tervezett intézkedéseiket, stratégiájukat, így több tízezer bringás értesülhet róluk.

Remek, csak kit érdekel, hogy ki hanyadik havi bringautat tud ígérni? Jaj, csak nehogy a nyomásgyakorlással meg a számonkéréssel gyertek nekem. Tudom én, nyomatni kell az ügyet, meg minden, de komolyan azt hiszitek, hogy ezzel bárki is _komolyan_ foglalkozni fog a hajrá előtti pánikban? Mintha buzológiai témában láttam volna valami hasonlót 4 éve. Jaj, emberek, a kampány a csőcselék hülyítéséről szól, nem komoly egyeztetésekről meg programokról. Már látom, mi lesz itt az áprilisi CM-en.

péntek, március 03, 2006

sprechst du deutch? | 20:42 | 3 komment

Nem, és most már kezd frusztrálni. Talar du svenska? Azt se. Tanítsatok meg valamiül.

rádió update | 01:35 | 2 komment

Jaj, de jó nekem: megint frissült a rádió. Hepi amerikai reggeli, populáris soft rock, egy keménykedő-reklamáló, egy álmodozó meg egy duruzsoló német, szoft dnb, dülöngélős ska a '70-es évek végéről, a Muzsika hangja egy picit másképp, meg még egy-két satöbbi. Forgom egy helyben örömömben.

csütörtök, március 02, 2006

fanni és nádja akcióban | 21:18 | 3 komment

Na, kész vannak a tavaszi matricák, csak az a baj, hogy most vettem észre, elfogyott a ragacsos papírom. Na, majd... Még jó, hogy találtam a téliekből egy fél ívet.

szerda, március 01, 2006

zöld | 00:02 | 7 komment

Bal oldalon egy gyönyörű műanyag forgó szék látható zöld párnázott támlával. Nem is értem, eddig hogy nem vettem észre a padláson. Lemosdattam, most szárad a párnája. Remélem, holnap már beleülhetek. A jobb oldalon pedig egy nagy szobanövény látható, amit a lakótársamtól fogadtam örökbe. Mikor áthoztam, arra gondoltam, hogy miért is kell minden szobanövényt beállítani a sarokba, a falhoz szorítani. Így most a szoba közepén terpeszkedik. Jófiú módjára elszöszmötölök itthon.