<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

péntek, július 01, 2005

:oO -> € | 00:34 | 2 komment

Azért ez a laptopos kaland sokba kerül. Meg Vega is tudja, mikor kell Bécsbe jönni. Sajna ez a nyár is a pénztelenség jegyében fog eltelni. Pedig az elmúlt két hónapban kétszer döntöttem meg a lefordított percek rekordját. És most azért sírok, mert nagyon megszoktam, hogy kevesebbet dolgozom az átlagos fizetésemért, mint az átlagember. A főnök meg nem érti, hogy miért nézek rá csunyán, amikor rakja elém a kazettákat. "Dehát a múltkor is elvittél x percet x napra." Hát az múltkor volt. Meg szeretem, amikor megpróbálja eladni nekem a filmeket. "Ez a focis műsor is egész érdekes volt, nem?" Jah, csak beértem volna 30 percnyi tudásanyaggal az afrikai futballistafeleségekkel kapcsolatban 60 helyett.
Norbit felvették egy amerikai feliratozó céghez, ahova én is beadtam egy tesztfordítást pár hónapja. El is fogadták, csak az árajánlatuk nem tetszett már annyira. Pedig kb. 30%-kal többet fizetnek. Csak ki tudja, mennyi a munka. Meg lehet, hogy nagyobb ökörségeket fordítanak, mint mi.
Ha Norbinál beválik, átmegyek hozzájuk. Naggggyon profik egyébként, talán egy kicsit túlságosan is komolyan veszik magukat. Olyan amerikaiasan. A szoftverükhöz 120 oldalas használati utasítást adtak. Mi meg egy DOS-os (!!!) progival dolgozunk. 2005-ben! Ezért nem adhatom vissza L. úr gépét, mert a laptopomon több okból sem tudnám elindítani az amerikaiak progiját. Persze ha úgy döntenék, hogy otthagyom őket, előtte azért hagynék a főnöknek egy kis időt, hogy meggyőzze a svédeket: illene emelni a 3 évvel ezelőtti tarifákon. Mondjuk úgy 50%-kal. Hátha...
Na jó. Miért is mondom el mindezt?

2 komment:

Anonymous Névtelen

Hát azért mondod el mindezt, mert bízol benne, hogy a főnököd (vagy egyenesen a svédek) olvassák a blogodat és gyorsan észbekapnak.

10:40 de.  
Blogger kisdubos

Ha a svédek nem is, a dánoknak azt üzenem: penge ikke meget. Sőt.

11:30 de.  

Megjegyzés küldése

<< Főoldal