<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

hétfő, május 09, 2005

apropó beck | 00:20 | 6 komment

Miért kell nekem mindig csalódnom a kedvenceimben? Anno Szomjas kezdte nekem Alanist szapulni. (Na jó, nem szapultad, csak mondtad, hogy kétszínű, vagy valami ilyesmit. Szóval szapultad.) Az a konkrét részvényes eset Alanis-szel annyira nem zavart. De meghallgattam a legutóbbi albumát, és mióta ilyen bazi happy és Indiában megvilágosodott előtte minden, azóta tényleg kezdem azt hinni, hogy egy felfuvalkodott, álszent, beképzelt... az. Mintha az első két albumot nem is ő írta volna.

Na erre jön nekem Fati Beckkel és a szcientológiával. Nekem meg leesett az állam. Talán a Wan2-ban olvasta - gondoltam, de megnéztem, és az est.hu kritikában is megemlítik a dolgot. Nem mintha érdekelne, hogy mit csinálnak a szcientológusok. Gondolom hisznek valamiben. Csak az ilyen utcán leszólítgatós hittéritéstől vagyok rosszul. Na mindegy. Nem is az a lényeg, hogy ki a csúnya gonosz. Erre azt olvasom, hogy Beck panaszkodik, hogy a sajtó milyen rossz véleménnyel van a szcientológiáról úgy általában, és erre ő ezt mondja állítólag: "That's just amusing to me because the reality of it is people who are working hard to make a difference in a cynical world." Beck beszél cinikus világról? Elmegy az eszem! Beck kiejt két szót a száján és már cinikus. Odatesz egymás mellé két hangot és már cinikus. Csinál még rajta kívül valaki ennyire cinikus zenét a világon? Vagy én nem is tudom... Biztos félreértettem a munkásságát.

6 komment:

Blogger Szomjas Zsiráf

nem ismerem. dehát ezt el tudja adni, a szcientológia meg asszem sok pénzbe kerül. de nem tudom ezt se.

alanistól meg megint idegbajt kaptam. láttam egy klipet az origón, ami arról szól, hogy a rajongója nagynehezen megnézheti élőben. hát banyek. aztán szintén origón volt vele interjú, ahol elújságolta, hogy mostanában új akkordokat tanul. hát banyek. abban még nem tudja anit koppintani, hehe.

figyi, james brown a legnagyobb bunkó a világon, de hát ugye...

2:58 de.  
Anonymous Névtelen

Ha nem tudod, mi a szcientológia, kérdezd meg tőlem. :-)
Szóval egyháznak titulálja magát az adókedvezmények miatt. Igazából meg Ron L. Hubbard munkásságán alapszik. (Több könyve is megjelent magyarul.) Nagyjából arról szól, hogy fejleszd magad agyi szupermenné, mi segítünk. Fizesd be a tanfolyamok árát, kedvezményt kapsz rá, ha belépsz. Ha ki akarsz lépni, akkor a kedvezményt felejtsük el, lógsz nekünk x ezer pénzzel.

9:00 de.  
Blogger kisdubos

Hát vannak drága egyházak meg kicsit olcsóbbak. A hívők biztos kapnak is valamit a pénzükért. Aztán hogy agymosást-e vagy hitet, azt nehéz megítélni.

Egyébként az agymosásnak miért van negatív kicsengése? Nincs is szebb, mint egy patyolattiszta, virágillatú agy :o) A szcientológia meg gondolom egy drága mosópor a többihez képest, extra adag fehérítővel.

12:04 du.  
Anonymous Névtelen

Szerintem az agymosást az egyházak ugyanannyira osztják mint a média, vagy az iskola. Hitet nem osztanak sehol, az biztos.

12:13 du.  
Blogger kisdubos

Hátttö, nézzük csak. A hit végülis csak egy válaszreakció x impulzusra. Anélkül nincs hit, hogy valami ki ne váltaná azt. Van, aki véletlenül botlik bele az impulzusba... mondjuk a Blahánál a szcientológus plázában. Van, akinek még gyerekkorában megmondják, hogy mi a jó a foltok ellen. Valaki meg gondosan kipróbálja az összes mosóport. Azokról nem is beszélve, akik inkább maradnak büdösen :o) A szcientológiának jobbak a reklámjai, de van, aki a Bioponra esküszik.

1:43 du.  
Blogger kelebandi

ööö, kedvenc tortenetem francia, S meselte, eurora valo atallas idejerol: a helyi templomhoz ki volt irva, hogy 10 franc = 2 euro. aha, mondom, nem tudnak szamolni. na de, mondta o, a 10 franc az amit a perselybe szokas tenni. de az masfel eurora jon mostantol ki. es a masfel helyett konnyen fog mindenki inkabb egyet adni. hat ezert ez a szamtani keptelenseg, nehogyma a hivek kevesebbet merjenek adni. hogy hogy jon ide a mosopor, azt elfelejtettem. :o)

4:26 du.  

Megjegyzés küldése

<< Főoldal