<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

hétfő, január 15, 2007

két klip '68-ból | 23:27 | 2 komment

Ez a pószt úgy született, hogy kerestem egy számot, amit a Krétakör ad elő egybegyúrva valami székely rappel. Anyám tudott is idézni a magyar változatából, amit Kovács Kati adott elő. Ki más... Rákerestem, és akkor találtam egy olasz slágerekkel teli magyar válogatáslemezt. Köztük volt az Ambrus Kyri klasszik, a Fehér házikó is. Alant pedig látható és hallható az eredetije. Akartam ilyen "olasz slágerek olaszul" c. videós blokkot, de a '60-as évekből valami okból kifolyólag kevés felvétel van online. Hm... Vajon miért lehet ez? Dága volt a BETA -> avi konverter? :o) Szóval azt majd a rádióba... Igen, ma éjjel update-elni fogom.

A másik videó viszont már valóban Krétakör-related. És nem semmi a klip.

Marisa Sannia: Casa bianca


Brigitte Bardot: Contact

2 komment:

Anonymous Névtelen

Bocs, de ha 60-as évek olasz, akkor nem lehet kihagyni Caterina Casellit. Kb. 6-8 éves lehettem, amikor a TV-ben leadtak egy olasz filmet, amiben főszerepelt. Akkor talán szerelmes is voltam bele (amúgy diákosan, hehhe).

http://youtube.com/watch?v=jXz5T3awIrg

Vegyük észre a koreográfia kidolgozottságát!
Ezen kívül a bal szélen látható egy legendás hangszer: a Farfisa Combo Deluxe Compact I billentyű, a 60-as évek jellegzetesen sipító tranzisztoros orgonáinak egyike.

12:42 de.  
Anonymous Névtelen

Bocs, mégegy...

http://youtube.com/watch?v=SveVbJUdhYw

Gianni Morandi akkoriban nagyon jól nézett ki ;)
A filmsong meg nagy sláger volt.
(történelem: akkoriban az emberek moziba jártak, ha filmet akartak nézni. hétfőn a TV nem sugárzott adást, a többi napon is csak fekete-fehérben, és csak este. bár spec ezt a filmet mintha a TV is leadta volna...)

kisdubos, szereztél nekem egy kellemes nosztalgia-estét! köszönöm!

1:19 de.  

Megjegyzés küldése

<< Főoldal