<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

szerda, július 05, 2006

szinglik | 20:47 | 2 komment

Rájuk jár a rúd mostanában. Mikola után tegnap a Kultúrházban Kardos Gábortól és Csernustól is megkapták a magukét. Kardos szerint betegek, Csernustól pedig megtudtuk, kik azok a rejtett szinglik: a boldogtalan házas emberek. Már csak az hiányzott volna, ha az alacsony népszaporulatot is a nyakukba varrják. Persze az egész szingliséget a mocskos multik csinálták, miattuk hidegülünk el, meg minden... Persze, létezik egy belső magány, ami talán "magányosabb", mint 50 éve... Nem tudom. Ha csak körülnézek, mindenkiben más-más módon nyilvánul ez meg. X. - aki talán a legboldogabb pillanataiban is az elmúlásra gondol, Y. - az érinthetetlen vérző szikla, Z. - a karrierista. Hogy én milyen vagyok, azt nem tudom, de határozottan görcsösödni kezdtem én is. Szóval a magányosság tárháza itt csillog egy szürke szívárvány minden árnyalatában, ezek meg elintézik azzal a pozitívan csengő kozmós szóval, hogy "szingli". Majd Kardos bebizonyítja, hogy ez betegség, megjelenik az első gyógyszergyártó, aki szingliség elleni tablettát kezd árulni, és kész a 21. század Prozacja: a pirula egy nem létező betegségre. És mi történik? A szingliség ellenes Kardos, azzal, hogy ezt a szót egyáltalán ki meri ejteni tudományos felhanggal, pont azok malmára hajtja a vizet, akik a szingliséget életérzésnek beállítva pénzt akarnak kicsikarni a rengeteg, így vagy úgy magányos emberből :o) Na?

2 komment:

Blogger Szomjas Zsiráf

sőt már ő is ebből él meg. annyira ellene vagyok, hogy már a tv-be is engem hívnak meg.

igen, és aztán majd jön a szinglimozgalom. olvastam már olyan írást, mely szerint a skizoiditás sem betegség, hanem életforma. és voltak benne érvként működő meglátások.

és akkor majd mindenki eldöntheti, hogy ő pszicho-szingli vagy szocio-szingli. és külön éttermek is lesznek szingliasztalokkal, meg az ikeának is lesz szinglirészlege, ahol még sokkal jobban fognak minket tegezni.

ja és érzékelhetően más lesz a barátság is a szingliség felerősödése nyomán. nekem pont tegnap este volt egy közeli baráttal egy éles konfliktusom, tök úgy küldözgettük egymást a halál farkára, mintha családtagok lennénk. we are family! i got all my sistas with me! na jó, abbahagyom.

12:22 du.  
Blogger donlouis

Jaj de fáraszt az ilyen... mintha kapcsolatban nem lehetne magányos az ember... sőt. Megnézik ezek az emberek a válások számát? Vagy hogy hány depreszsiós/alkoholista etc ember kerül ki párkapcsolatból.

Egyébként is, 200 évvel ezelőttig a házasság nem érzelmi, hanem kizárólag társadalmi intézmény volt - benne a magány/boldogság nem is értelemezhető kategória.

Imádom, mikor arra hivatkoznak, hogy hejhaj régen milyen szép volt minden, meg erkölcsös, meg tiszta.

Ahogy H. Bóna Márta mondaná: lóf@szt :)

10:20 de.  

Megjegyzés küldése

<< Főoldal