<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

szerda, december 08, 2004

the world inside my windows | 01:46 | 9 komment

Azt szeretném elmondani, hogy az egy nagy kövér hazugság (elnézést az anglicizmusért), hogy a gépek (főleg a számítók) azok ilyen racionális, élettelen gépezetek. Nem. Ezt csak az ostoba rendszergazdák terjesztik, akik azt képzelik, az érzéseink is csak nullákból meg egyesekből állnak.
Pl. a volt gépünkön... vagy csak az én volt gépemen... rendszeresen augusztusban döglött be a Windows. Mindig 40 fokos hőségben kellett újrainstallálni, jókat izzadva a műbőr forgószéken. Egy ideje van egy kölcsöngépem. Na, ez meg ilyen őszi-installálós gép. És rettenetesen szeszélyes. Pl. ugyanazok a programok vannak rajta, mint reinstall előtt, mégsem hajlandó minden videót lejátszani. És hiába neki a rahedli kodek. Arra gondoltam, esetleg szervezhetnénk az ilyen problémás gépeknek csoportterápiát.

(Vagy valami hozzáértő ember megbütykölhetné azokat a nullákat meg egyeseket.)

9 komment:

Anonymous Névtelen

Szép elmélet ez a lelketlen rendszergazdákról, de:
A kodek az egy kiszámíthatatlan állat. Nem mindegy, hogy milyen sorredben érkezik a kodedcsorda a szálláshelyre (windows). Ha nem a domináns egyedeket teszed fel először, akkor a domináns egyedek szétcsapnak a többiek között és hatalmas kavarodás lesz az egészből.
Hogy mi a recept? Én az én gépemen, vagyis a te volt gépeden tudom a sorrendet 98-as alatt. A többit majd magánban.

id. Aranka

1:43 du.  
Blogger kisdubos

Na de hogy tudom elmagyarázni az alfa-kodeknek, hogy mától nem ő a vezér a falkában? Ilyen system tray-ben felvillanó izéktől meg kiver a víz. És már olyat is próbáltam, nem működött.

3:01 du.  
Anonymous Névtelen

http://www.tahaj.sk/software/55

Ezt lehúzod, installálod. Ha evvel nem megy, akkor visszaváltasz 7-es médiaplayerre. Tényleg: Hányas MPlayert akarsz feltuszkolni a 98-as alá?

IDARANKA

11:13 de.  
Anonymous Névtelen

ajánlom a legfrissebb ffdshow-t, nekem annak idején csak ez segített, pedig előtte mindenféle sorrendben felpakolgattam az addig tökéletesen működő codec-kombinációt, hiába.

12:40 du.  
Anonymous Névtelen

Én meg ajánlom a Macintosht. Lelke annak is van, de legalább működik. :)

1:44 du.  
Blogger kisdubos

Az All in One-t már azt hiszem próbáltam. Ha jól emlékszem, annak az volt az eredménye, hogy azok a videók működtek, amik addig nem, de az addig lejátszott videók már nem mentek. Voltak kisebb átfedések.

Ffdshow. 0 eredmény.

Mac. Anonymus! Elfelejtetted beírni az ötöslotóó mai nyerőszámait. Megköszönném.

2:18 du.  
Blogger kisdubos

Hát próbálkoztam én WMP 9-cel is. Jó a 6.nemtomhányas is, a későbbi Windows Media kodekeket le tudja szedni. csak ez még kevés.

2:21 du.  
Anonymous Névtelen

Lottószámokkal sajnos nem szolgálhatok, de egy kis kedvcsinálóval igen. ;-)

1.
http://spherule.com/media/video/switch/jeremiah_cohick.mov

2.
az ő blogja:
http://www.jeremiahlee.com/

9:33 du.  
Blogger kisdubos

Na persze, legközelebb az lesz, hogy rakjak föl linuxot a gépemre! Hah! Jó vicc.

10:25 du.  

Megjegyzés küldése

<< Főoldal