<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

szerda, február 28, 2007

sally shapiro | 03:08 | 4 komment

Késő van, gyors leszek. Svéd italo disco 2006-ból. Túláradó érzelmek és szinte semmi basszus. A nőnek tkp. van egy árva EP-szerűsége, amihez nincsenek klipek, mert arra ő nem hajlandó, képek se nagyon vannak róla, mert nem engedi magát fotózni, csak annak, aki ismeri, és élőben fellépni sem hajlandó. És mégis, ma már így is címlapra lehet kerülni a Pitchforkon. Íme a klip az egyik szám remixéhez, amit a kiadó tulajának anyukája csinált Horvátországában, a rádióban pedig egy csöpögős karácsonyi túláradás vár rátok. Sok szeretettel. Nagyon-nagyon sok szeretettel.

Sally Shapiro: I'll Be by Your Side (MarfloW's Version):


Egyébként tessék elnézni a kiadó (Diskokaine) honlapjára. Vigyázat, 18-as karikás.

kedd, február 27, 2007

kirkegaard -> tarkovszkij | 02:41 | 1 komment

Ja, hát azt nem is mondtam, hogy jött igazából elő ez a Tarkovszkij-film. Minden mindennel összefügg. Nincs munkám, beszippantott a net. Jacob Kirkegaard beszél a csernobili zónáról a 4 Rooms kapcsán:

Visiting the zone was undoubtedly the most interesting journey, I have ever been on. I spent three days travelling around in this wasteland, Surrounded by an outermost astonishing nature. The air seems so incredibly fresh. Of course you don't smell or see radiation, you just know that it is there, and this makes everything seem very artificial. Nature all of a sudden looks and sounds so artificial, or 'unnatural'. Very much like Tarkowski's landscape in Stalker. It was very filmic in fact. The effect that 'something is wrong here', but it hasn't revealed itself yet. Even the silence sounded strange. Radiation has added another dimension to what we know, something transcendent and mystical.

A folytatás itt.

Bárcsak meg tudnám szerezni valahonnan az Eldjfall c. albumot, amin izlandi hangok vannak.

hétfő, február 26, 2007

hogyan terjesszünk városi legendákat? | 22:18 | 0 komment

Vannak ezek a "kis színes" szpotjai a Rádió Cafénak. Azt hallottam a múltkor, hogy mikor kitört a második világháború, a BBC-nek meg kellett szakítania az épp futó Disney rajzfilmet, aztán be is szüntették az adást. Majd a háború befejeztével a rajzfilmet pont onnan kezdték újra, ahol félbeszakították. Szimbolikusan, érted. Mondom magamban, ez marha érdekesen hangzik, ennek utánanézek a neten. Túlságosan is érdekesen hangzik... Na nem tartott sokáig, míg kiderült, hogy kicsit hoaxos a dolog. Valóban a Mickey's Gala Premier volt az utolsó műsor '39 szeptember elsején, azonban egyáltalán nem biztos, hogy meg is szakították azt. Az akkori BBC programigazgató szerint igen, a műsornapló szerint viszont nem. '46-ban ugyan megint leadták a rajzfilmet, de csak kb. 20 perccel adáskezdés után... és az elejétől.

Szórsz, nagyon hosszú fejtegetéssel itt.

tarsem kontra tarkovszkij | 16:57 | 0 komment

Jó régen volt itt egy pószt a Losing My Religion és a Tired of Sleeping klipek közti hasonlóságáról. Most már azt is tudni vélem, honnan szedte Tarsem Singh, a klipek rendezője, a redvás falas, ablakban üveges képet. Tarkovszkij Sztalkerjából.

maestro party | 02:50 | 0 komment

A Zuboly hangosítása totál elbaltázva. Aztán egy béna, akadozó, felesleges videochat a Maestro készítőjével. Majd jött három Oscar-jelölt animációs film, amik nagyon jók voltak, csak valahogy mindegyiket zöldesen sikerült a kivetítőre varázsolni. Arról nem is beszélve, hogy a Maestrónak rendezett partin miért nem lehet levetíteni a Maestrót, ha már ezért gyűltünk össze. Aztán jöttek az Erik Sumók, és elűztek minden gondot.

Ez volt az egyik levetített film. 2003-ban jelölték Oscar-díjra. Das Rad.

vasárnap, február 25, 2007

freq_out | 21:12 | 2 komment

Folytatódott a műcsarnokos skandináv élmény, most egy kísérleti zajongással a lenti előadóteremben. A helyszínválasztás azért furcsa, mert a cd-borító azt írja: "Where: Any large self-contained space will work." A lenti előadó meg minden csak nem large. És az érdeklődés is elég nagy volt, először csak kintről hallgattuk, mert nem fértünk be. Aztán a büdös homelesst kikerülve beljebb hatoltunk, majd a földön találtunk helyet, végül kiharcoltuk magunknak egy-egy ülőhelyet. Azért ez jó. Nekem Linda szólt, hogy lesz ez az esemény, bezzeg a homeless bácsi tudta, hova kell jönni. Amúgy teremméret ide vagy oda, így is működött a dolog. Az est nagy hibája: itthon jöttem rá, hogy Jacob Kirkegaardnak is ott kellett lennie, akit így nem volt alkalmam megsasolni, pedig nem rossz.

csütörtök, február 22, 2007

posztregisztráció | 15:58 | 0 komment

Ahogy mondtam és reméltem, éjfélre már otthon is voltam. Szóval egész nagy lebőgés volt. Igaz, nem a mi lebőgésünk, de mégis csak részt vettünk benne, szóval... Sebaj, ilyen órabérért bármikor. Amúgy az A38-as gárda szörnyen kedvesnek tűnt.

kedd, február 20, 2007

dawn french mint vicky anyja | 23:34 | 1 komment

Részlet a Little Britain Abroad-ból.

jacob kirkegaard: 4 rooms | 20:32 | 5 komment

Csúnya szerzői jogsértő pószt következik. A skandinávos kiállítás kapcsán említett Jacob Kirkegaard: 4 Rooms című mű teljes terjedelemben itt.

vasárnap, február 18, 2007

regisztrálj! | 23:03 | 5 komment

Ja, lesz egy érdekes buli szerdán az A38-on. Eladtuk magunkat az ÚG-nak Sissyvel egy buli erejéig. Főleg azért, mert elmondhatom majd, hogy játszottam az A38-on. És attól lesz érdekes, hogy mindjárt hétfő, és a szerdai buliról kábé tudok én, Sissy meg a szervezők. Szóval hely lesz bőven :o) Dzsízasz... Egy szerencse, hogy ott az a sok víz, nem lesz akkora égés.

búék! | 22:36 | 1 komment

Belegondoltatok már, milyen szerencsések vagyunk, mi magyarok, hogy a boldog új évet kívánunkot el tudjuk intézni egy búékkel? Ott vannak például a kínaiak, akiknek a "Gong Xi Fa Chai" jutott, röviden GXFCh. Egészségére! És a happy new year rövid változata sem túl népszerű.

Amúgy új fejlemény, hogy az utolsó pillanatban lemondtam az adsl-megrendelést, megunva a várakozást, és beadtam a derekam az UPC-nek. Csütörtök este elküldtem a megrendelést, péntek reggel felhívtak, hétfőn jönnek.

Amúgy ne vegyétek sértésnek, de a kényszeroffline alatt marhára nem hiányzott a blogolás. De amint több időm van, és senki sem liheg a nyakamba valami idegen gép előtt, máris itt jár a szám fölöslegesen. A következő rendszerleállásig megint nem veszek könyvet a kezembe. (Nem iiiiis!)

hétfő, február 05, 2007

quart.hu | 21:14 | 1 komment

Én erről az oldalról miért nem tudtam eddig? Nézem, tök jó, tök jó, PASO-maxi március 15-én, satöbbi, satöbbi, kúl... Kattintok az impreszumra, na mit látnak szemeim? Főszerkesztő: Tövisházi Ambrus. Lassan egy kézbe kerül minden, ami a jó magyar zenékkel kapcsolatos, vagy mi van?

hűtő | 15:29 | 0 komment

Ja, 120 literes nagyon fasza, csendes hűtő eladó. Sürgősen.

használt cipőjét most beszámítjuk | 15:21 | 12 komment

Ma eladtam a széttaposott, nem tudom hány éves Converse-met egy cipőfetisisztának. Mindössze annyi kérése volt, hogy abban menjek. Találkoztam vele a Nyugatin, vittem magammal váltáscipőt, és megkaptam az ötezresemet :o) Ez már prostitúció vagy csak simán jó üzlet? :o) És biztos volt benne, hogy mi évekkel ezelőtt randiztunk a Szigeten. I don't think so.

ladytron @ millenáris 070203 II. | 14:42 | 0 komment

A Millenáris mikor adja már föl? Pofozkodó biztonságiak, pocsék hangosítás... Egy szavalóversenyt se lennének képesek lebonyolítani. Na de Hajtipajti meg az indexes Ladytron fórum már mindent kivesézett.

nordic art show 2006 | 00:14 | 3 komment

Az Álmok égő tájain-ról a Kecsa azt mondta, hogy semmi különös. Szerintem meg tök jó. Műcsarnok, február 25-ig. Az eMule-on meg is találtam a hangfelvételt, ami Csernobilban készült négy különböző teremben.

SILENCE unfolding in space

The sound of each room was evoked by an elaborate method: Kirkegaard made a recording of 10 minutes and then played the recording back into the room, recording it again. This process was repeated up to ten times. As the layers got denser, each room slowly began to unfold a drone with various overtones.
From a technical point of view, Kirkegaard's "sonic time layering" refers back to Alvin Lucier's work "I am sitting in a room" [1970]. He recorded his voice in a space and repeatedly played this recording back into that same space. In Kirkegaard's work, however, no voice is being projected into the rooms: during the recordings he left the four spaces to wait for whatever might evolve from the silence.

Track listing:
1. Church
2. Auditorium
3. Swimming Pool
4. Gymnasium


Innen: secretsounds.dk/nada/

vasárnap, február 04, 2007

ladytron @ millenáris 070203 | 23:48 | 0 komment

(Ez egy szép kép, csak a hülye Blogger elcsúfította.)

ha nem nézek ki az ablakomon... | 23:32 | 0 komment

ha kinézek az ablakomon... | 23:23 | 0 komment

csütörtök, február 01, 2007

érdekes | 20:16 | 2 komment

Beköltöztem. Ócskabringával két forduló és 3,5 óra alatt sikerült (majdnem) mindent átcipelni. Új lakás Merci csokival. Ezt ajánlom kedélyjavítónak. A csomagolás inkább szomorú volt. A Gellért-hegy hiányozni fog. Aztán fölcipeltem az utolsó dobozt, és majd kicsattam az örömtől. Na, szóval érdekes... érdekes... érdekes... érdekes...

Ja, ma is elkapott a szomszéd bácsi. Ma a szemüvegét kellett megjavítanom :o) Az egyik felem azt mondja: jézusom, ez így fog menni? Miért nem hagy békén? Ne csöngessen! A másik felem meg azt: nahát, mégsem olyan elidegenedett ez a világ, a szomszédok beszélgetnek egymással, mosolyognak egymásra, meg szívességet kérnek egymástól, és baj esetén is tuti számítani lehet rájuk. Meglátjuk, meglátjuk... Érdekes... érdekes... érdekes... érdekes...

Netem nincs, ki tudja mikor lesz.