<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

szerda, január 31, 2007

404 | 01:24 | 0 komment

A rádiót ne is keressétek még egy darabig.

Van telefonvonal. Összeszereltem a gyönyörű, bazi nagy dög IKEA-asztalomat. Igaz, ráment az egyik lakáskulcsom. A régi lakásé. Azt használtam csavarhúzónak. Aztán meg kellett várnom a lakótársat, hogy bejussak a régi lakásba. Illetve már tudom, melyik szomszédomat fogom nagyon hamar a pokolra kívánni. 3 óra alatt, míg ma ott voltam, kétszer csöngetett át, majd még a gangon is elkapott egyszer. Nagyon figyel.

vasárnap, január 28, 2007

casa d'kanossza IV. | 19:41 | 5 komment

Gázóra: látszólag oké.

T-Com. Természetesen kint volt a szerelő, hagyott egy cetlit, hogy nem voltam otthon, és hazudott rá egy dátumot á la Magyar Posta. Illetve kaptam valami Előfizetői szerződést két példányban, amit vissza kellene küldenem, holott én már kitöltötem két példányban. Ezért mentem be személyesen! És a felező csomag helyett bázis csomag áll a szerződésben. Állatok. Ezek ostoba állatok.

szombat, január 27, 2007

erik sumo bigband @ trafó 070127 | 22:30 | 4 komment

pauline ester: le monde est fou | 13:00 | 0 komment

Csoda ez a YouTube. Kb. 15 éve nem láttam ezt a klipet. Az MCM-en ment egy időben, aztán huss. És 3 hónapja valaki fölrakta a YouTube-ra. Őrület.

péntek, január 26, 2007

tipp? | 00:12 | 9 komment

Na, adjatok már tippet, hol legyen a következő Brutkó Diszkó. Hátha tud valaki itt egy titkos, nagyon jó helyet.

szerda, január 24, 2007

szmogtúra | 13:12 | 0 komment

Utolsó péntekes tekerés este hattól a Hősök terétől.

nincs igazság a földön | 03:31 | 3 komment

Most töröltem ki negyedszerre egy pósztot. Hiába na, nincs igazam. Minden annyira banális. Leírok valamit, és már ég is az arcom, hogy lehet ilyet mondani. Na, most már értitek, miért csak zenéből meg száraz hülyeségekből áll a blogom? Ha remek kis agyképeket akartok, olvassatok Villanellát. Én sajnos nem értek egyet magammal.

kedd, január 23, 2007

nagy update | 03:51 | 2 komment

Rádió kipucolva, feltöltve az elmúlt két hónap besztofjával, erősen brutkó diszkós beütéssel.

casa d'kanossza III. | 01:22 | 0 komment

Vízóraátírás. Rossz papírt töltöttem le, rossz helyre vittem be. Na ennyit az online ügyfélszolgálatuk hatékonyságáról. Fölbaszunk pár nyomtatványt magyarázat nélkül, meg az ügyfélszolgálatunk címét, ahol nem intéznek ügyeket. De aztán mégis mellém pártolt a szerencse. Elmentem a jó helyre, ahol a rossz papír is jó volt nekik az óraállással meg az extulaj aláírásával. T-Comékról egyelőre semmi hír.

hétfő, január 22, 2007

kohn clone clown klan - világslágerek speckó alapokon | 20:31 | 0 komment

Kedves Cím!
Január 27én a Nyitott Műhelyben játszik a Kohn Clone Clown Klan (Darvasok és Bori) Trió - este 8-kor.
more info: www.nyitottmuhely.hu
Utána lehet hogy lesz a világ leghalkabb diszkó őrülete is Dj Alla Kool (orosz'n'rithm), illetve Dj Női IgliceKonzervek
Tartsanak velünk.

cobra killer @ arena, bécs és satöbbi | 00:42 | 0 komment

Mund auf Augen zu:


Még a koncert elején leöntötték magukat vörösborral, az egyikük beugrott a közönség közé, aztán embereket hívtak föl táncolni magukhoz, végül pedig arra ösztönözték az embereket, hogy menjenek és fogjanak kezet velük. Koncert után pedig licitálni lehetett egy kődarabra, a pénzt pedig karitatív célra fordították. Valszeg egy-egy újabb üveg borra. Nyah, beszámoló letudva, jó vót :o) Leszámítva azt, hogy Berninek lenyúlták a kabátját. Még jó, hogy januárhoz képest rövidujjúban lehetett shoppingolni. Vétkeztem egy hatalmasat a Saturnban. Fogásaim. Sigur Rós: Takk, 8 euró. The Knife: The Knife, 13 euró. The Knife: Hannah med H, 13 euró. Ez volt valszeg a legnagyobb fogás, mert ez még az eMule-on sincs fönt. Illetve Gotan Project: Lunático - új, 2 cd-s kiadás, 17 euró. Szolgálati közleményeinket hallották. Ja, és volt egy kvázi Barba család bolt, ott is vettem hasznosakat.

MÁV kontra ÖBB, 1:0. Igen, ilyen is ritkán van. Hazafelé az ÖBB beijesztett, hogy a 8 órási Dacia (igen, istenien hangzik) csak fekvőkocsis és helyjegyköteles. A MÁV az ellenkezőjét állította. A MÁV-nál a pont. Sőt, tkp azért is dicséret jár neki, mert a 4 napos turistajegyet tényleg elfogadják a BKV-n (Bécsi Közlekedési Vállalat). Évek óta használom azzal a meggyőződéssel, hogy az egész egy vicc, amit a MÁV talált ki, csak épp nem szólt róla az osztrákoknak. De most már biztos, még az éjjeli buszon is elfogadják. És az ellenőrnek hivatalos "éjjelijáratos" kabátja van. Ott még nem jöttek rá, hogy ajtózáródás és gyanakvó körülnézés után kell felhúzni a piros karszalagot, majd úgy kell rávetődni a szerencsétlen utasokra, falkában? Gúnyos, ss-tisztes hangsúly külön extra.

A hét csalódása Christopher Just, aki sajnos egy új oldaláról mutatkozott be... Legalábbis előttem. Szóval egy oldschool hardcore bulin jártam a Flexben. De erről inkább ne is beszéljünk. Bár tanulságos volt. Buliba csakis ledekkel felszerelkezve érdemes menni. Már ha valaki kúl akar lenni. Továbbá. Plázapatkányoknak oldalt rövidre nyiszatolt hajjal kell járniuk, alterpatkányoknak különböző mértékű rasztázással. Ez általában néhány tincset jelent hátul. A legjobb kombináció, amit láttam, a bilifrizura + két-három rasztatincs fejbúbtól kiindulva.

Rántott ementáli ribizlilekvárral még mindig rulez, és most a mekiben is kapható szívalakú formában. De ott nem olyan jó. A Milch Brötle Nutellával most visszaesett egy helyet, és a tejszínes almatorta még mindig Rotterdamban a legjobb. Mondjuk ez a bécsi igazából rétes volt, de az egy kategória.

Információ. Nouvelle Vague koncert február 28-án az Arenában. 20-24€. Csak úgy mondom. Nem nagy kedvenc, de egy osztálykirándulásban benne lennék.

csütörtök, január 18, 2007

még több gerencsér tomi | 01:27 | 0 komment

Ez a link Gerencsér Tomi blogjába vezet. L. úrnak küldöm, aki nem akarja elhinni, hogy ez az egész hót komoly. A blogból többek közt az is kiderül, hogy Lexike valódi keresztneve Kresszencia, illetve az, Tomi hogy jött össze nevelőanyja igazi fiával. Bulvár deluxe! Ez meg már tényleg csak a full picture érdekében.

kedd, január 16, 2007

bptv in eksön | 03:09 | 0 komment

Ugye már nagyon vártátok Kiszel Tündi és Gerencsér Tomi új duettjét? Hát azt tudtátok-é, hogy a dalhoz videóklip is készült? Na kattintsatok csak szépen ide. Dirketbe csak azért nem rakom be, mert az ostoba autoplayt nem lehet kikapcsolni.

Aztán nézzétek és hallgassátok meg a csalogányhangú Lexikét is, aki kutya- és cicabarátoknak tesz fel egy kérdést. Mindenképpen.

e penso a te | 02:17 | 0 komment

Nem bírok leállni. Megint sikerrel jártam a YouTube-on. Igaz, ez inkább már csak a Tanita fanoknak lesz érdekes. Már ha még élnek olyanok. Ez az And I Think of You eredetije '71-ből, amit aztán Tanita fordított angolra, sk. Az itt hallható élő verzió kicsit zajosra sikeredett, a stúdió verzió jobb. De azért meg kell hagyni, Tanita csak javított a számon, miközben meghagyta az eredeti koncepciót.

Lucio Battisti: E penso a te

träume sokadszorra | 01:35 | 0 komment

Érdekes, ez eddig nem jutott eszembe, hogy a YouTube-on is rákeressek erre a számra, ami szerintem simán megérdemelné "a német Szomorú Vasárnap" címet. Szóval most ugyanez képpel '69-ből. 1969. december 29., khm. Ja, és nem, ma este már mégsem frissítek rádiót.

Francoise Hardy: Träume

hétfő, január 15, 2007

két klip '68-ból | 23:27 | 2 komment

Ez a pószt úgy született, hogy kerestem egy számot, amit a Krétakör ad elő egybegyúrva valami székely rappel. Anyám tudott is idézni a magyar változatából, amit Kovács Kati adott elő. Ki más... Rákerestem, és akkor találtam egy olasz slágerekkel teli magyar válogatáslemezt. Köztük volt az Ambrus Kyri klasszik, a Fehér házikó is. Alant pedig látható és hallható az eredetije. Akartam ilyen "olasz slágerek olaszul" c. videós blokkot, de a '60-as évekből valami okból kifolyólag kevés felvétel van online. Hm... Vajon miért lehet ez? Dága volt a BETA -> avi konverter? :o) Szóval azt majd a rádióba... Igen, ma éjjel update-elni fogom.

A másik videó viszont már valóban Krétakör-related. És nem semmi a klip.

Marisa Sannia: Casa bianca


Brigitte Bardot: Contact

ascii.disko spezial | 22:12 | 0 komment

Straßen:


Einfach:

péntek, január 12, 2007

suzanne vega album update | 12:28 | 0 komment

Infó az Undertowról. Eddig 12 szám van:

New York is a Woman: NY personified as a woman who has had a hard time but is still beautiful
Anniversary: The anniversary week of 9/11 a year later in NYC
Ludlow Street: for my brother Tim who lived there, memories of parties and rehab
Pornographer’s Dream: what would he really desire?
Figurines: women past and present, how we suffer for beauty
As You Are Now: to my daughter who is a natural treasure
Obvious Question: about alcohol and the damage done
Unbound: a spiritual song about a plant
Bound: a love song to my husband
Zephyr & I: a conversation between the graffiti artist Zephyr and myself, West End Avenue remembered
Frank & Ava: a couple who gets along in bed but not out
Angel’s Doorway: A cop is stationed at Ground Zero and his wife wants him to leave his clothes at the door. Also about troops returning home.

We are hoping for the album to come out in the Spring of 07, and I will be touring during the summer as usual.

casa d'kanossza II. | 10:30 | 5 komment

Na nézzük. Kaputelefon. Egész gyorsan megment. Kijött a bácsi a megbeszélt időpontban, igaz, előtte fél órával még rátelefonáltam, nehogy elfelejtse. Létrája ugyan nem volt, ezért futottam egy kört a házban. Lassan megismerem a szomszédokat. Az elsőn, a fehér ajtó mögött, egy ijedős lakó, asszem egy néni lakik, aki azt hiszi, ha lekapcsolja a folyosón a villanyt, akkor az üvegen keresztül nem látom őt, amint ott áll az ajtó előtt, és várja rémülten, hogy elmenjek. Sőt, miből gondolja, hogy nem tűnik fel, hogy a kopogás után valaki lekapcsolja a lámpát? Na mindegy. Mint később kiderült, a ház létrája egyébként is a Lukácsnál van. Ezt a szintén első emeletei kedves, öreg, nagypolgári nénitől tudtam meg.

Telefon. Most már értem, hogy a felnőtteknek miért kell korán kelniük. 58 perc alatt sikerült a t-Pontban vonalat rendelnem. Ebből a várakozás öt perc sem volt. Az ügyfeles csajszit nem akarom bántani. Azt mondja, kaptak valami új programot, amivel vért izzadnak. Ketten próbálták bepötyögni az adataimat, plusz volt egy telefonos segítségük. De nem ám beikszeli valahol, hogy "1 éves hűségnyilatkozat". Nem, be kell pötyögni. 1 é-v h-ű-s-é-g-n-y-i-l-a-t-k-o-z-a-t. És így tovább. Aztán persze még egy csomó hülye papírra is le kellett írnom százszor minden adatomat. Ám arra nincs sehol semmilyen rubrika, hogy hol tudnak majd elérni, hogy mikor jöjjenek szerelni. Nem, azt a lap szélére kell külön ráírni. "Elérhetőség", majd jöhet a mobilszám. Kétszer is, mert az ötöseimet hatosnak lehet olvasni. A gép, az gondolom dísznek van. Abba csak úgy hobbiból kell bepötyögni a sok hülyeséget. A papirusz, az igen, az a tuti. A fő, hogy van érintőképernyős cetliosztó. Az benne van a ParasztVakító díjcsomagban, ingyér. Jó, hogy nem nekem kell megírnom a kérvényt egy sötét sarokban. "Tisztelt Tanácsháza! Tisztelettel kérem a méltóságos urakat..."

Tessék, lehet tippelni, mikor lesz nekem internetem.

szerda, január 10, 2007

küldöm minden csuklóból komcsizónak | 00:59 | 0 komment

kedd, január 09, 2007

casa d'kanossza I. | 12:33 | 0 komment

Optimistán meg is számoztam a címet. Megvolt az első vicces telefonhívásom. A ribanc, ahogy szeretetteljesen hívjuk a volt tulajt, hónapok alatt képtelen volt beköttetni a kapucsengőt. Adott egy számot, hogy kit kell felhívnom. Felhívtam a számot, nevet nem tudtam. Furcsáltam, hogy egy nénihang vette fel, de azért mondom a problémámat, hogy egy kapucsengő miatt telefonálok. Erre a néni mond valamit, majd kezdem kifejteni a helyzetállást.
-De melyik utca ez, mit mondott?
-*****.
-Az hol van?
-Hetedik kerület.
-Akkor ez téves hívás.
-Miért, nem foglalkoznak kapucsengővel?
-Nem.

Egy perc után nyögte ki a néni, hogy ők nem foglalkoznak kapucsengőkkel, de előtte azért illedelmesen érdeklődött, hol lakom. Mondtam már, hogy gyűlölök telefonálni?

hétfő, január 08, 2007

happy owner | 22:14 | 2 komment

Villa írta a minap: van lakásom, csak mondom. van kulcsom is hozzá. több is. csak nekem. durva ez azért. tényleg. nem tudom. Na, hát én se nagyon tudok mit írni az érzésről. A kilátás az ablakból egyelőre nagyon kellemesen urbánus. Sajnos ha felépül az a nagy izé, akkor már csak unalmas urbánus lesz. A következő napokban pedig lesz szerencsém letesztelni a sok hülye ügyfélszolgálatot. Brrr... Na ezért nem vagyok még felhőtlenül happy owner.

spektrum spezial | 03:57 | 0 komment

Néztek mint a moziban, hétfői dolgozó népség, hogy mi ez a sok klip, mi? A Jeans Team után ők szóltak nálam a legtöbbet az elmúlt két hétben. Kecsánál láttam ezt a klipet az Alternative Nationben. Hiába, heti egy-két óra erejéig még van élet az MTV-n. A banda londoni és új-zélandi születésűekből állt össze. Mellesleg a hölgy fogsora világszám.

Don't Be Shy:


May Day:

vasárnap, január 07, 2007

jeans team spezial | 20:21 | 0 komment

Kultúra aus Berlin. Mostanában nincs kedvem rádiót frissíteni, marad a YouTube. Mellesleg 19-én Cobra Killers, 20-án Jeans Team koncert Bécsben ;o)

Oh Bauer:


Keine Melodien:


Das Zelt:

cafe zaccos | 19:05 | 1 komment

30-án tévedtünk be a Waczak Szálló kihelyezett beülős helyére. A Govinda valamiért nagyon zárva volt, és kezdtünk nagyon éhesek lenni, ez meg épp szembejött a teljesen halott ötkerben. Még a sportcsatornára állított plazmatévé látványa sem riasztott el. Az étlapot nézegetve gondoltam először arra, hogy ennél talán még a Burger King is érdekesebb, mégis inkább menni kéne, de aztán ahogy az lenni szokott... Na, rövidre fogom. A szőke ciklon, aki igen valószínűleg a tulaj, először felháborodottan leőrültözte a pincérnek a két másik vendéget, akik három különböző kávét mertek rendelni. Közben fel-le járkált és beköhögte az egész helyiséget, a kezét természetesen nem tette a szája elé. Ekkor már aggódtam. Aztán a pincérrel a pult mögött hangosan véleményezni kezdte a pólómat. Ekkor billentem át abba a döbbent állapotba, ami általában vidéki bulikban ragad magával. Az én kajám ehetetlenül ízetlen volt, Berninek pedig két napig hascsikarása volt a salátájától. A gyümölcssalátát visszamondtuk, hogy minél hamarabb szabaduljunk. A tulajnő persze ordítva közölte a szakáccsal, hogy "a _kedves_ vendég visszamondta" a kaját. Annyira de annyira durva volt! :o(

5x5 centis gyalogosbarát büntetőmatricák | 16:55 | 3 komment

helge schneider spezial | 02:09 | 1 komment

A kulturális cserekereskedelem újabb gyümölcse: Helge Schneider. Bár közben beugrott, hogy őt már láttam a Viva Zwei-os időkben, de akkor még összemosódott Max Raabeval. Bitte.

Wurstfachverkäuferin:


Käsebrot:


Sex Machine:


Kochen mit Helge!:

szombat, január 06, 2007

na ki ez? | 16:35 | 9 komment

kedd, január 02, 2007

wiw > aprók > ingyen elvihető | 13:37 | 1 komment

A pasimat elviheted egy Parno Graszt Cd-jért cserébe.Rendes fiú,kedves,de imádja az anyukáját és csak ráhallgat.Talán neked több szerencséd lesz vele..Csatolok róluk képet is,ne legyen zsákbamacska.