<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

hétfő, október 30, 2006

a 29 eurós linz teória | 15:19 | 0 komment

Tehát akkor csütörtökön irány Linz az osztrák-magyar igen barátságos meccs visszavágója alkalmából. A sima jegy elvileg 50-valahány euró lenne, ellenben Münchenbe van akciós 29 eurós jegy. Vagyis messzebbre olcsóbb. Münchenbe két olyan vonat megy, ami Linzben is megáll... Szóval elvileg így lehet olcsón megúszni. Elvileg. A pénztáros, amikor tegnap még csak érdeklődtem, azért megjegyezte, hogy ez szabálytalan. Persze, már látom magam előtt, amint a jegykezelő visszarángat a vonatba, hogy igenis Münchenig kell mennem. Mondjuk azt se bánnám :oP Visszafelé egy wiwes csaj hoz kb. ötösér. Mondjuk cserében beszélgetni is kell majd... Na most ezen elgondolkodtam...

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a MÁV mikor vált már, és használ véső és gránittömbök helyett számítógépet és nyomtatót a nemzetközi jegyek kiadására. Miért kell a szerencsétlen pénztárosnak kimennie megnéznie, hogy van-e még akciós jegy. Biztos a folyosón van egy nagy krétatábla, amiről letöröl egy strigulát, majd a krétaporos kezét beletörli a kötényébe. "Nagysága Bécsbe utazik? Fiákert is méltóztatik parancsolni? Visa vagy MasterCard?"

suzanne vega & lánya, ruby | 12:18 | 1 komment

whale done! | 02:07 | 0 komment

A guglis reklámdobozra kattintottam, ahol egy könyvesbolt a Whale Done! The Power Of Positive Relationships c. marketinges maszlagot próbálja rásózni az emberekre. És van egy remek ajánlatuk hozzá: "Buy this item together with Mein Kampf by Adolf Hitler and save 20% on shipping."

jacked @ trafó | 00:26 | 3 komment

Én a "szemtelenül fiatal" kifejezést sosem értettem, de a tegnapi este után már van róla némi fogalmam. Ugyanis van ez a székesfehérvári indie rock banda. Nem mernék rá megesküdni, hogy már kijárták a gimit. Ott álltam a színpad előtt, és valahogy sértve éreztem magam, hogy hogy merészelnek ilyen nagy arccal játszani, ilyen magabiztosan, és hogy merészelnek ilyen felnőtt zenét nyomatni. Az énekes amúgy echte olyan, mint a Supergrass énekese... 17 éves korában, gondolom. Tegnap ugyanis britpop este volt a Trafóban, és talán a hely szűkössége vagy a színpad aranyszínben csillogó függönye miatt, de tényleg olyan hangulata volt a bárnak, hogy simán hihetőnek tűnt, hogy odakint halmokban állnak a Vespa motorok. Egy csaj leopárdmintás cuccban volt. Így már világos, nem? Szóval hallgatni nem fogom őket, mert annyira nem az én világom, inkább meghagyom ilyen távoli, egzotikus élménynek, de ha már ennyit beszélek egy nem is annyira bejövős együttesről, a Jacked myspace-es oldalán a Gloria számot azért tessék meghallgatni illusztrációként. Illetve enyhén pedofil beütésű olvasóimnak a 'pics' részleget ajánlom. Ja igen... Csak én nem értem, hogy mit énekelnek, vagy másnak is vannak gondjai a szövegértéssel?
Amúgy volt furcsán eklektikus dj-szett is, és abban meg az volt a jó, hogy nem hittem volna, hogy a saját szobámon kívül bárhol is lehet Pesten Pulpra táncolni, meg Courtney Love-ra, meg Cure-ra...

margitsziget 061027 II. | 00:11 | 2 komment

vasárnap, október 29, 2006

margitsziget 061027 I. (wan huszli) | 23:43 | 0 komment

a hét felhője | 23:22 | 0 komment

kedd, október 24, 2006

gój motorosok | 10:34 | 3 komment

Na, a tegnapihoz csak néhány mondat a Gój Motorosok (don't ask) honlapjáról.

Kiemelt figyelemben részesítjük hölgyek jelentkezését, akár utasként is.
Törekszünk egymás megismerésére, kellemes hangulatú közös esték eltöltésére.
Jelszavunk: A gumid kopjon, ne a hazád!

hétfő, október 23, 2006

faultline | 00:29 | 0 komment

Angol banda, kis Portishead, kis Massive Attack hangzás. A legutóbbi, 2002-es albumuk, a Your Love Means Everything, már egész populáris, tele vendégművészekkel. A rádióban egy Chris Martinnal és egy Michael Stipe-pal közös szám van, talán a két legbánatosabb nóta az albumról. Aztán a lemezt 2004-ben megint kiadták, kicsit megbolondított tracklisttel, például rákerült a Biting Tongues Ras B.-vel. Állítólag szép lassan készül a harmadik album... szintén elég portisheades tempóban.

péntek, október 20, 2006

the catherine tate show | 02:44 | 3 komment

Nilito bá ajánlotta, aztán csodák-csodájára a második sorozatot már én kaptam a cégnél. Íme néhány gyöngyszem.




russkaja @ a38 | 01:33 | 0 komment

Jó kis közép-európai ska punkos elemekkel. Időnként a Gogol Bordellót juttatja eszembe. És most nézem, a myspace-es oldalukon az Influences címszó alatt tényleg a Gogol van az első helyen. Ahh, az a vájt fülem... Szóval utánuk a PASO egész nyugis zenének tűnt. Aztán hogy mennyire oroszok... Ahogy elnézem, az együttes fele semennyire. Inkább osztrákokról van szó orosz gyökerekkel. Rádijóban egy szám a négyszámos ep-jükről (Dawai), amit ezresér' dobáltak az ember után a koncerten. Itt pedig egy klip (Gentlemen of Fortune) a bécsi Club Ostból, ahol nemrég meg pont a PASO játszott.


Myspace.
Honlap.

PASO-n élő, színpadi bajuszborotválás volt, utána meg Tövisházi kevert calypso dallamokat, lásd rádióban a Jump in the Line. Ha máshonnan nem, hát a Széki Kurva slágeréből lehet ismerős a sample.

Egyéb élmények. Szóval volt egy-két hónapja egy félresikerült eszmefuttatásom az A38 hajó közönségéről. Szerintem már visszaszívtam, de most újra megteszem. Rövid leszek. Bernhard a pultot támasztja, én a színpad közeli falat. Egy csaj nagyon szemkontaktolna. Elhessegetem magamtól ezt a szörnyű gondolatot azzal, hogy milyen beteges már ez, hogy már megint azt hiszem, valakinek nagyon bejövök. Aztán a társasága mintha időnként rám nézne, érzem, hogy mégsem tévedtem, ebből kommunikáció lesz. Hallom is a haverjától, hogy "de melegnek fog nézni". Na, gondoltam, itt az idő, hogy csírájában elfojtsunk mindenféle próbálkozást, egy eddig nem alkalmazott módszerrel. Máris jön a csávó, hogy "figyelj, bocs, a barátnőmnek nagyon bejössz", és még pár ilyen bullshit jönne, de gyorsan közbevágok: "Figyelj, nem foglak melegnek nézni, de én viszont csontbuzi vagyok, szóval..." Aztán ilyen poénkodás jön, amit szintén sikerül leépíteni, mielőtt ilyen tipikus buzi bazári majmot csinálnék magamból meg Bernhardból, mert hogy ő is szóbakerült ilyen "és ti együtt vagytok?" szinten. Mert ugye jól tudjuk, hogy az ilyen zavarbajövős heteró mosolygós jópofának tűnő trécselés közben általában mi kattog az egészségesek agyában. Persze nem akartam én totál elvágni minden kommunikációt, mert ugye heterókkal haverkodás is létezik a világon, de a lány valahogy nem reagált az ilyen inputokra, biztos van elég haverja, szóval hagytam. Na, csak ennyi. Szóval használjátok egészséggel ezt a lerázós dumát, hatásos.

csütörtök, október 19, 2006

beck: the information II. | 19:44 | 0 komment

Na, sokadszorra, és nem ígérhetem, hogy utoljára: Beck. Íme, elkészültek a saját kis borítóim. Az örömöt némileg azonban beárnyékolja a tudat, hogy a japán kiadáson még egy számmal több van. Csak ez későn derült ki. Mondjuk sokat nem vesztettem, de akkor is. I want that one. További csel, hogy minden kiadáshoz más-más matricák járnak, vagyis összesen négy fajta matricaszett létezik. A rádióban a szerintem legjobb bónusztrekk hallható.

Az ultra lo-fi videókhoz pedig 2.0-ás hang dukál a dvd-n. Azért ez furcsa. Se surround, se dvd-audio. Ez pedig a 1000 BPM elég jacksonos kis performansza.

szerda, október 18, 2006

synbios II. | 01:42 | 0 komment

Gyanús, hogy voltam összesen két Illegalpartyn, ebből mindkettő az "inkább érdekes, mint jó" kategóriába tartozott. Az nagyon kúl volt, ahogy az út mellé kirakott mécsesek mutatták az utat a holdfényes, de azért a fák közt sötét éjszakában. De ezen kívül az egyetlen felemelő élmény már csak az volt, hogy találtam a földön 2000 forintot, így az ezerforintos belépő elég jól megtérült. A nemgoás hangár viszont lapos volt. Biztos már megint mi időzítettünk rosszul.

system overload | 00:27 | 1 komment

Emberek teljes system overload van nálam, csak jó értelemben. Pedig szörnyű késztetésem van arra, hogy blogoljak, csak nem tudom, hol kezdjem. Az "anális baromságom" pedig nem engedni, hogy csak úgy idehányjam épp azt, ami kifér rajtam. Arról nem is beszélve, hogy elhalmozódtam jobbnál jobb zenékkel.

Oké, kezdem az ilyen magánjellegűkkel, ami itt max öt embert ha érdekel. Szóval Bernhard nagyon okés. Egyetlen baj vele, hogy azt hiszi, Magyarországon is retorziók nélkül lehet a sáv közepén bringázni. Érdekes továbbá, hogy pontosan ugyanolyan pózban alszunk. Na, egyelőre ennyit erről.


Kapcsoljatok irigykedőmódra. Linda is megjött Angliából. A kütyü egyetlen hibája, hogy 6 gombhoz 12 frázis van rendelve, vagyis ha éppen a "Whatever..."-re lenne szükségem, 50% az esély, hogy az "I don't like it" jön be helyette. De azért hasznos. Már csak azért is, mert most megpukkantok.

hétfő, október 16, 2006

a modern férfi | 12:47 | 0 komment

A modern férfi benzinszagú Neutrogena T/Gel-lel és kátrányos Tulasi szappannal mosakszik. Már csak WD-40 alapú dezodort és fogfeketítő bitumen fogkrémet kell szereznem, és olyan leszek, mint egy android. Sajnos ennél értelmesebb pósztra nincs időm.

péntek, október 13, 2006

álmoskönyv I. | 12:47 | 8 komment

Csak gyorsan bejegyzem ide, hogy egy-két napja megint azt álmodtam, hogy kihullanak a fogaim. Lehetséges okok: (a) jön Berni (ahogy Ócskabringa becézi így ismeretlenül), (b) két mondatnál többet cseteltem N.-nel, (c) valami megfázás motoszkált bennem, de aztán mégsem, (d) Ócskabingával fogorvosról beszéltünk. A (d) a legvalószínűtlenebb, mert ez egy visszatérő álmom, és ennyit nem szoktam fogorvosokról beszélni. Vagy egy (e) oka, ami évek óta fel sem tűnik.

csütörtök, október 12, 2006

erik sumo: this is where it began | 23:23 | 0 komment

beck: the information - az űrodüsszeia | 00:53 | 3 komment

Bármit is olvastok ilyen Wan2-szerű újságokban, ne higgyetek senkinek, hazudik mind. Majd én megmondom a frankót az új albumról. Az a jó benne, hogy teljesen belesimul a Beck életműbe, és mégis friss élményt nyújt. Persze hasonlítgatni lehet a régi albumokhoz, és fogják is hasonlítgatni. Lesz ez a modern Odelay, a Guero kistesója, meg visszatérés a gyökerekhez, meg egyéb tiszta élő bullshit. Egy valamihez nem fogják hasonlítani, a Midnite Vultures-höz, pedig annyi funk még nem volt Beck lemezben azóta, mint most a The Informationben. A legjobb számok pont ezek az oldschool funkos, napszemüveg mögül sunyin kinézős dalok. Aztán a Sea Change-hez sem fogja hasonlítani a sok hozzá nem értő, pedig majdnem annyi tér van az új számok egy részében, mint a Sea Change-n volt. Ez főleg a vonósok miatt van. Erre még helyenként rásegítenek az űrhangok. Ha ki kellene választani egyetlen számot, ami mindezt ötvözi, akkor az utolsó 10 perces opuszt választanám. (Lásd rádió. Vagyis halld.) Azaz az amerikai 15 számos lemezen ez az utolsó szám. Európa egy 16 számos lemezt, Anglia pedig egy 17 számost kap. (Remélem, már úton van a ködösből ;o)

Ha valamiért leguerózzák az új lemezt, akkor az a Nausea nevű slágeros dal miatt lesz, ugyanis tiszta Black Tambourine. Na, ennek van itt a klipje:

kedd, október 10, 2006

synbios | 23:30 | 0 komment

Mondjuk ha nem bírok elvergődni a Trafóig, akkor nem tudom, mennyi esélye, hogy felküzdjem magam a hármashatárhegyi tévétoronyba pénteken. Pedig biztos érdekes. Partybusz 10-kor a Kolosy tértől. Illegál.

nyeső @ klub rádió | 23:12 | 1 komment

SMS-ben jött a breaking news, hogy ma este lesz a Nyeső a rádióban. Mari szokásához híven megint képtelen volt eljátszani úgy egyetlen dalt is, hogy ne dumáljon bele. Igen, élőben játszott a stúdióban. Az első szám legvégét az ostobák meg lekeverték a reklám miatt, a többibe meg beledumálnak. Szóval maradt az egész egy fájlban. És íme. 58 mega, elérhető egy héten át.

Hát ezért nem mentem KEFI-re, és az Alkopop miatt meg most már képtelenség kirobbantani itthonról.

whale | 00:53 | 0 komment

Ma sikerült megvennem a Whale We Care-jét potom 1690-ért. Kicsit viharvert, de annyi baj legyen. Gyors összefoglaló. Svéd banda, az első album '95-ben jött ki, a második meg később (ki hitte volna!), és az is lett az utolsó. Leghíresebb slágerük a sokat, de mégsem szarrá játszott, vagy csak simán megunhatatlan Hobo Humpin' Slobo Babe, aminek a klipjében alufóliába csavart fiatal fiúk a nyalókát szopogató, fogszabályzós énekesnő kénye-kedvének vannak kiszolgáltatva. Ki ne ismerné ezt a gyöngyszemet? Nem is rakom be. Inkább jöjjön egy-egy klip a két albumról.

Kickin':


Four Big Speakers:

hétfő, október 09, 2006

cracker | 23:45 | 0 komment

Jaj, egy csomó megosztanivalóm lenne zeneileg. Nem bírom magamban tartani.

Kezdjük a Crackerrel. Ha azt hittétek, hogy nem hallgatok amerikai bölcsészrockot, akkor nagy tévedésben vagytok. Igenis szeretem a sima, cifrázás nélküli gitártépést is. Egy hardcore bölcsészlánytól kértem kölcsön még az egyetemen. Persze szégyelhetném magam, mert ettől a bizonyos Crackertől csak ez első két lemezüket ismerem, holott tökre aktívak, most nézem, idén is kijött egy albumuk. Sőt, hogy még jobban nyomasszon a naprakésztelenségem (hagyjatok, későre jár) meg az "idesemjutokel" érzés, kiderült, hogy novemberben európai turnéra indulnak, és pl. Münchenben is fellépnek, csak hogy a legközelebbi helyszínt említsem. Persze minek is mennék, ha csak az első két albumukat ismerem? Az ilyen tapló maradjon a seggén. De most ünnepélyesen megfogadom, hogy bepótolom a lemaradásomat.

Úgy döntöttem, a rádióba beteszek két lírai meg két nem lírai számot. Pontosan még nem tudom, miket. Aztán ha valakinek megtetszik, folytassa útját a honlapukra.

péntek, október 06, 2006

pengető: emil.rulez! - zanga! zanga! | 03:09 | 2 komment

Íme a zárószám az esti műsorból. Sajna attól tartok, a számomra érdekesebb/értékesebb koncertek digitális rögzítésére meg kell majd kérnem mást, mert a tuner kártyám illetve a driverje valami iszonyú béna, és furcsa dolgokat csinál.

csütörtök, október 05, 2006

alkopop | 20:00 | 0 komment

Hát ezt csak úgy mondom magamnak, hátha olyanom lesz. A "thuesday" nem a kedd és a csütörtök közti napot, azaz a szerdát akarja jelenteni, hanem a keddet. Hát így sikerült.

közszolgálatára | 11:26 | 0 komment

Imádom, amikor az MTV műsorát csesztetik, mert hogy az minden, csak nem közszolgálati. Csak összehasonlításképpen lássuk, mi megy ma a BBC ONE-on főműsoridőben.

7:00 pm Super Vets
Camilla tries to save an elderly reindeer. Plus, has Harry the cat survived his pioneering open-heart surgery?

7:30 pm EastEnders
Minty feels guilty when Ian has a near-death experience in his car, but how will Phil react when Ian blames him? Honey's annoyed that Billy is checking up on her.

8:00 pm What Not to Wear
Supermodel Lisa Butcher and soul singer Mica Paris dish out sartorial advice, proving that everyone can look stylish whatever their shape, height or age.

9:00 pm Ancient Rome: The Rise and Fall...
...of an Empire. Revolution: Rome was once a largely democratic society, with regular elections. This Republic lasted for 500 years - but then came Tiberius Gracchus.

10:00 pm BBC Ten O'Clock News
National and international news, with reports from BBC correspondents worldwide.

10:25 pm BBC London News
The latest stories from the BBC London newsroom. Followed by the national headlines and Weather.

10:35 pm Question Time
David Dimbleby invites a studio audience to put their questions to a panel of leading politicians and public figures.

pengető | 00:43 | 1 komment

Most csütörtöktől Pengető, azaz Magyar zenekarok az A38 hajón az MTV1-en, minden csütörtökön, 11 után, kb. 50 percben. Program:

okt. 05. Emil.RuleZ! 23.45
okt. 12. Quimby 23.45
okt. 19. Másfél 23.05
okt. 26. Hiperkarma 23.00
nov. 02. Kistehén Tánczenekar 23.00
nov. 09. Amorf Ördögök 23.00
nov. 16. Anima Sound System 23.00
nov. 23. Heaven Street Seven 23.00
nov. 30. Žagar 23.00
dec. 07. Erik Sumo Band 23.00
dec. 14. Európa Kiadó 23.00
dec. 21. Kispál és a Borz 23.00

szerda, október 04, 2006

madonna: jump | 21:23 | 1 komment

Jonas Akerlund bácsi új klipjétől majd kinyílik a csipátok. Na és ki rakta fel elsőként a YouTube-ra? :o) Ócskabringának pluszban küldök egy a kliphez kapcsolódó szót is, ami a parkour.

Le Parkour (also known simply as Parkour, PK, or free running) was invented in 1988 in the Parisian suburb of Lisses by a group of teenagers including the legends David Belle and Sebastien Foucan, who formed a clan called the "Yamakasi", or new (modern) samurai. It is a sport in which practitioners, called "traceurs, run, jump, climb, and roll rhrough rooftops, gaps, pipes, practically anything in an urban environment... Folytatás az urbandictionary.com-on.

aranka tv | 05:20 | 2 komment

Tudom, ez már beteges, de jobb oldalt a semmiből hirtelen lett egy 'aranka tv' menüpont. Unatkozó irodisták figyelmébe ajánlom. Egyelőre még csak a saját feltöltött videoklipjeim vannak a playlistben, aminek fele tkp. Tanita Tikaram közel teljes videográfiája, de majd lesz más is.

rádió update 061004 | 03:22 | 2 komment

Mostanában igen intenzíven terjesztem a környezetemben a Knife igéjét, és úgy tűnik vevők is rá az emberek. Most nekiálltam leszedni az eMule-ról, amit csak lehet. A remixek közül a két legjobb a Silent Shout érából van. A kettő között pedig egy 2001-es Kylie/Nick Cave-feldolgozás hallható.

led me entertain you | 02:11 | 0 komment


Kecsánál, asszem a Wiredben olvastam egy rövid szösszenetet a ledes graffitiről. Mondjuk nem tudom, hogy ebben a szutyok városban hány másodpercig maradna a helyén egy ilyen, a sok paraszt lekapkodná a falról mert színes és még világít is, és darabja ér vagy 20 forintot is. De lakásba vicces lenne összehozni belőle valamit. A képet a videót a Graffiti Research Lab oldaláról loptam.



Ez pedig egy amolyan "making of".

kedd, október 03, 2006

tour d'solymár IV. | 17:23 | 8 komment

Ezt a kételkedő nemzeti galériának küldöm. Ezen jobban látszik a lepke "csőre" :o)

speckojedno.hu | 01:34 | 1 komment

Recept by Bori:

Happy Ham

Vegyünk a szájunkba egy oldal szalonnát és csináljunk 100 fekvőtámaszt. A szájunkban tartott szalonna, folyamatosan biztosítja az asszociációt, és motivációt a saját zsírunkkal való harcoláshoz. Megenni nem szabad a szalonnát! Csak játszani vele nap, mint nap!

tour d'solymár III. | 00:38 | 1 komment

Rendes lepke:


Kolibri lepke:

tour d'solymár II. | 00:28 | 0 komment

Keresztes pók, érted?

tour d'solymár I. | 00:07 | 0 komment

Az úticél a brit katonai temető volt a 10-es út mellett, ami amúgy egy nagyon csinos hely, már ha lehet ilyet mondani egy temetőre. Tüchtig, na. Vagyis brit temető lévén neat. De vannak ott lengyel, új-zélandi katonák sírjai is. Csak azt nem értem, miért kellett ezt egy kereszteződésbe rakni. A vendégkönyvben a "peaceful place" bejegyzés valahogy egyáltalán nem volt helytálló. Fényképeztem egy csomót a temetőben. Többek közt lefotóztam egy mutáns kolibrit, ami félig madár, félig lepke volt. Majd Szomjas biztos beazonosítja. Meg volt egy csomó kövér pók. Az egyik hálójába majdnem bele is sétáltam. A képeket mostantól csak kettesével rakom be, mert a fotóblogos oldal csak ennyit bír el egy pósztban.

hétfő, október 02, 2006

óriáskijelző II. | 23:53 | 0 komment

Több mint egy órás késés, a kis animációk témája pedig igen behatárolt. 90%-ban belterjes vagy csak simán primitív. Nem baj, ezt is látni kellett.

óriáskijelző | 11:50 | 0 komment

Ma 9-kor a Schönherz kolinál. További info itt. Ez pedig egy videó arról, hogy miről is van szó.

tudta-e ön? | 10:33 | 0 komment

Demszky:
2002: 46,70%, 348 534 szavazat
2006: 46,86%, 362 289 szavazat

Amúgy '94-ig itt van minden szám egy színes térképen.

vasárnap, október 01, 2006

<3 electro | 22:08 | 0 komment

Na, ezt meg az bizonyos osztrák küldte, akinek amúgy a neve mostantól Bernhard. Nagyon durva gyűjtemény mindenféle elektós dj-mixből. Gondoltam, szólok.

<3 electro

megaherz feszt | 21:35 | 0 komment

Ja igen, ha nem feltétlenül muszáj, ne menjetek a Supersonic nevű átbaszásba szórakozni Óbudán. Vagy ahogy G. fakadá ki msn-en: ijjjjen szart életembe nem láttam: fehér vászonnadrágos,fuxos,neoncsöves sötét arcok... Az átbaszás része az a dolognak, hogy míg a szórólapon "floor 1, floor 2,..."-ről beszélnek, valójában az egész egy szint, és oda próbálnak betuszkolni minél több embert, hogy ott aztán előbb megsüketüljenek majd az 50 fokban megdögöljenek. A ruhatár egy százas, a wc 20 forint (!), ha jól láttam. Plusz öröm, hogy pont akkor értünk oda az elektrós részbe, amikor egy banda kezdett játszani, akik nem voltak rosszak, de erre nem tudtam volna beindulni. De kísérletnek érdekes volt, hogy vajon mikor csapnak össze az alterfejűek a diszkópatkányokkal. Az eredményekről remélhetőleg beszámol majd az Élet és Tudomány, mert Ócskabringával csak fél órát bírtunk a helyszínen.

Viszont megint találkoztam a kolis ismerősömmel, akivel a 3as6árh1-en is.

nem nézném a fogát | 21:13 | 2 komment

Nem tud valaki egy kölcsönbringát kb. október 13-14-15-re? Az sem ártana, ha mondjuk egy közepes túrát is kibírna. Az van, hogy van egy osztrák gyerek, akit talán sikerül idecsábítanom PASO-ra.

ugye milyen tiszta a mi városunk? | 03:38 | 2 komment

Khm, ti is észrevettétek, hogy minimum két napja vadul locsolják az utakat, mintha legalábbis 40 fokos meleg lenne? Délben kimegyek, locsolnak. Este kimegyek, locsolnak. Blahán aluljárót mosnak. Ugye cseppet sem azért, hogy az emberek tudják, kire kell szavazni?

sokadik verzió | 02:57 | 3 komment

Tudom, az előző jobb volt ennél a fideszes színvilágos dizájnnál. Azoknál főleg csúnyábban néz ki, akiknek széltében nem bír el a kijelzője 1280 pixelt. Összesen annyi újítás lesz, hogy a blog címe alatt ki lehet majd választani, hogy csak a képes pósztokat mutassa a saját fotókkal. Most még mindenféle kép van benne. Szóval ezzel meg is lesz oldva a fotóblog dilemmám. További hír, hogy a kisdubos című blogot ki fogom nyírni, ki lehet törölni a linkjét.