<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

vasárnap, április 30, 2006

on/off | 20:54 | 0 komment


pont | 20:42 | 2 komment

Breaking News. Breaking News. Breaking News.

Kopasszal kitettük a végére a pontot. Furcsa, milyen apró dolgokon múlnak döntések. Egyik nap még összeköltözésen jár az eszem, aztán kapok egy a kelleténél bazmegolósabb levelet, és már nem akarok közös háztartást. Az egyik pillanatban arra gondolok, hogy még menthető a dolog, és arra gondolok, hogy tényleg rá kéne kapcsolni, aztán megint a mondandóm közepén lép ki az msn-ből, és már nem akarok rákapcsolni. Engem ez az ember bizonyos értelemben megmenthetett volna. Igen, tényleg béna voltam, amikor el kellett kapnom a mentőövet. Csak amikor a vízimentő türelmetlenül bazmegolni kezdett, mikor én itt éppen fuldoklom, tecciktudni, azt mondtam magamban: "Csináljon belőled hőst az atyaúristen, inkább megdöglök."

péntek, április 28, 2006

durr | 11:32 | 5 komment

Becsapott a ménkű. Tegnap este egyszerre két helyről is.
Egy: Kopasz bevadult.
Kettő: az a bizonyos belga ip-cím. Az még mindig nagyon meg tud lepni. Tkp. meg tudom érteni azokat, akik szerint a blogolás az utolsó csapás az emberek közti kommunikációra.

kiss erzsi @ gödör | 10:01 | 0 komment

csütörtök, április 27, 2006

családon belüli erőszak a pokolban | 15:07 | 1 komment

fesztiváldömper | 00:47 | 4 komment

Na, nimmá, Zsiványlány: Los De Abajo a Volt Fesztiválon.

nincs kanál | 00:02 | 1 komment

Emberek, 7 év késéssel eljutott hozzám a Mátrix nevezetű csudafilm! :o) A végén még eljutok valamelyik Harry Potter vagy Gyűrűk Ura epizódra is. Nos igen, a kanál is pont olyan parasztvakítás, mint ez a film. Fogjunk pár keleti bölcsességet, forgassunk le egy animét valódi színészekkel, és máris kész a modern Biblia, amit akár 0,5 liter kóla formájában is magunkba szívhatunk egy mekispohárból. Olyan, mintha a Unique együttes megpróbálná egy 4 perc 30 másodperces dalban megénekelni a buddhizmus lényegét. Á, biztos nem tűnne gennyesnek az a sok, ezeréves bölcselet galacsinná gyúrva. Megyek, beveszem a Mátrix-pirulámat, azt' megvilágosodom egykettőre, soha többé nem kell müvellődnöm. Majdnem olyan okosnak érzem magam, mint a Fight Club után. Hejj, na az is egy micsoda irodista életinduló.

kedd, április 25, 2006

open'er | 21:51 | 1 komment

Azért a Heineken Open'er Festival se semmi. 17 ezer forintért három nap alatt Sigur Rós, Manu Chao, Placebo, Ladytron. Csak Gdanskban. Fapados meg nuku.

ragya | 19:50 | 0 komment

Kedves járókelõ barátunk!

Szoktál járni (mármint: gyalogosan) a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy utak keresztezõdésénél? Megkísérelted már a lehetetlent: szabályosan (zöldben) átérni a túloldalra? Benned is felment a pumpa mikor féltávon futamodásra kényszerített a fenyegetõen közeledõ kocsihad? És ha most az egyszer a bosszankodáson túl tennél is ellene valamit?

Ha igen, itt a várva-várt alkalom. Május 17-én 17 órakor, legalább egy akció erejéig, szabadjára engedheted a benned szunnyadó RAdikális GYAlogost. A terv pofon egyszerû. Az említett keresztezõdést, uszkve kétszáz tettre kész ember közremûködésével, pár percre lefoglaljuk. Miközben a tömeg a zebrákon rendületlenül halad körbe-körbe, a bõszen tülkölõ autósokat bohócnak öltözött aktivisták nyugtatgatják, míg egy megmondóember a média képviselõit tájékoztatja a 'flash mob' okairól.

Az elsõdleges cél NEM az épp utunkba akadó autósok megszivatása, HANEM annak a nyomatékosítása, hogy

1. elegünk van a "megtûrt közlekedési résztvevõ" státuszból - annál is inkább mivel

2. a 'lábbusz' a leginkább környezetkímélõ közlekedési eszközök egyike - amely(ek)nek

3. biztosítani kell az infrastrukturális, közlekedésszabályozási, pénzügyi, stb. feltételeit.

Ha úgy érzed, hogy az elõzõekben felvázolt célokért, akár a morcos idõjárás viszontagságaival is dacolva, készen állsz fellépni, küldje jelzést a következõ emailre radikalis.gyalogos@gmail.com (feltétlenül írd meg neved, telefonszámod, és e-mail címed) és mihamarabb szólj kedvesednek, barátaidnak, nagymamádnak, kutyádnak, cicádnak!

Lépjünk együtt egy élhetõbb városért a peripatetikus álmodozók, gandhiánus világjárók, 68-as lázadók, és egyéb kerékkötõk nyomdokaiba!
RAdikális Gyalogosok

everybody | 00:08 | 6 komment

A Ribancnak meg azt üzenem, hogy ha Beck miatt nem megyek el Amszterdamba, akkor miatta meg pláne nem fogok. És úgy hallom, a tracklistből kivették az Everybody felújított változatát (lásd halld rádió), így főleg nem éri meg kimenni. Arról nem is beszélve, hogy ha választani lehetne, hogy az indexes madonnások vagy Vicky Pollardtól kapjak agyvérzést, akkor az utóbbit választanám, mert a Ribi-fanoknál még ő is kíméletesebben csivitel. A szomorú csak az, hogy Vicky egy fiatalkorú debil, a topikosok nagy része meg 30 körüli "meglett férfi". Nyugi, már azt a csatornát is elvágtam.

És Becknek is üzenem, hogy egyszer már elvonszolhatná a seggét Közép-Európába is.

hétfő, április 24, 2006

karantén | 23:33 | 2 komment

Mindig meg kell állapítsam, hogy nem, még mindig nem vagyok eléggé elzárva a nem kívánatos külső ingerektől. Igen, már megint azok a fránya emberek. Általában "odakint" szoktam velük szembesülni, de néha beférkőznek a gépembe is. Majd jól elvágom a csatornákat.

Kopasznak köszönhetően az előbb megnéztem az Animatrixot. A vicc az, hogy nem láttam egyik részét sem a mozifilmnek, és azt hiszem ez az adag elég is volt a Mátrix minden formájából. Sajnálom, de még sosem volt olyan élményem, ami elgondolkodtatott volna azon, hogy most én álmodom-e a pillangót vagy a pillangó álmodik-e engem. És amíg nincs ilyen élményem, addig meg hiába teszem föl magamban a kérdést, mert úgy járok, mint Marjorie Daws: "Anyone? Cake? No? Anyone? Cake? No? Anyone? Cake? No? Anyone? Cake? No?" Irigylem a gondjaitokat, viszont a fantáziátokat is.

Egyelőre maradok az olyan egyszerű, világmegváltás nélküli pillanatoknál, mint amikor belesüppedek a sötét szobában a délután használhatóvá varázsolt fotelemben, ölemben a pofámba világító laptoppal. A nagy ellenfénytől a másik szobából kiszűrődő kékes fény eltűnik, és bár tudom, hogy Pisti megállt az ajtóban, majd kérdez is valamit, csak a nagy feketeséget látom a monitoron kívül. Na, és ekkor tényleg olyan, mintha beszippantott volna a Mátrix, holott dunsztom sincs, mi az. De a lényeg, hogy beszippant.

Istenem, holnap reggel hogy fogom szégyelni ezt a pósztot is :o) Aranka, ne beszélj, fényképezz meg frissítsd a rádiót!

vasárnap, április 23, 2006

cm060422 II. | 12:05 | 4 komment

A Hajós András meg élőben is jó faszi.

Továbbá vállalom rendezvények esőtlenítését. Ha ugyanis én valahova elmegyek esőkabáttal a táskámban, akkor ott tuti nem fog esni.

szombat, április 22, 2006

cm060422 | 23:23 | 3 komment

Most csak a lényeget. Discmannel buszozni/vonatozni/bringázni az egy jó dolog. De este 11-kor a táskámból szóló Röyksoppal suhanni a Szabadság hídon... Az valami hihetetlenül felemelő élmény. El is döntöttem, hogy nekem is kell egy ilyen zenegép, ez ugyanis Ócskabringáé. Mert az nem lehet, hogy évente csak kétszer legyen ilyen.

péntek, április 21, 2006

freezepop | 00:27 | 3 komment

Na tessék, és még Vega is föllép az Exiten. Épp most írtam valakinek, hogy épp itt lenne az ideje, hogy megint jöjjön.

Egyébként pedig megjelent a Freezepop új remix lemeze Maxi Ultra-Fresh címmel, amit még szintén nem hallottam, de a Freezepop van olyan jófej, hogy az eddig megjelent két albumukat és két EP-jüket 40 dolcsiért mindennel együtt hozzámhajítaná a PayPal segítségével. Meggondolandó. Amúgy érdemes ellátogatni a honlapjukra. A 'Fun' szekció alatt még magánéleti problémáink megoldásában is segítenek. Szóval marha rendes banda.


csütörtök, április 20, 2006

kárdigans | 23:49 | 3 komment

Jövő hét szombaton Cardigans koncert Bécsben 8000 Ft alatt. Én erről miért nem...? Mindegy... Csak a macera...

bargain hunt VIII. | 16:22 | 0 komment

Ez tényleg igazi kincs, főleg 2790-ért. Bowie Realityjének egy amerikai DualDisc promója. Tény, a legutóbbi 'tour edition' értelmesebb kiadás, az album összes dala szerepel rajta élőben egy dvd-n. A DualDisc-en az egyetlen valamirevaló anyag a Reality című promó film, benne négy szám low budget klipjével. Na meg ha valaki 5.1-buzi, akkor ezen megtalálja az album surround mixét is. Én mondjuk utálom az összes ilyen térhatású marhaságot. A hely, ahol vettem, a Lehel téri aluljáróban van, egy koszos kis boltban. Van honlapjuk is, de az ott található cuccok raktáron vannak, a bolti példányok pedig nincsenek benne a katalógusban. Kell nekik írni/hívni, és másnapra beviszik a kért lemezeket a boltba. Mondjuk egy Tanita maxit nem találtak meg "otthon", ahogy a néni mondta. A bolt és a weboldal jellegzetessége, hogy pl. David Bowie-t a D betűnél kell keresni, Suzanne Vegát az S-nél, és így tovább. A bolt szűkös, az oldaluk béna, és az egész rendszer kicsit nehézkes, de mégis megéri átnyálazni a kínálatot, mert nagyon jó áraik vannak.

Imani Coppola
I'm a Tree
4 számos maxi cd
Musicland
590,-

Ja, és Imani nem tűnt el véglegesen. Amerikában kijött 2004-ben egy Afrodite c. lemeze, csak nem tudtam még belehallgatni, mert még az eMule-on sincs fönt.

szerda, április 19, 2006

ez már a második tavaszi dizájn, vagy mi | 21:52 | 1 komment

Tudom, durva ez a babakék, de ez a bosszú, amiért senki nem dícsérte meg az utolsó képemet. Mit dícsérni... Áradozni kellett volna! Amúgy meg elég, ha Sidek tudja, honnan loptam a dizájnt :o)

A váltáshoz pedig zene is dukál, egy-egy szám az új Gotan és Isolée albumokról.

the knife: heartbeats | 11:59 | 2 komment

Nem csak az utóbbi albumuk jó. Kecsa meglepett egy Knife dvd-vel, ezért gyorsan leloptam az előző két albumukat is. Ez a szám a 2003-as Deep Cuts nyitódala.

sale! | 11:37 | 0 komment

Magánszemély is vehet széndioxid-kvótát. Olyat nem lehetne, hogy valaki megvegye az enyémet? "Három egység csak egy százas!"

hétfő, április 17, 2006

"zabálom a lehetetlent, s kiokádom a valót" | 22:19 | 0 komment

péntek, április 14, 2006

zenegép | 01:44 | 3 komment

Később kiderült, hogy a JVC Rock-It, amit az apronet.hu-n szemeltem ki, mégsem lett eladva, jelentkezett az illető. Meg is egyeztünk, hogy csütörtökön elmegyünk megnézni, előtte pedig még egyeztetünk. Na, kétszer hívtam, nem vette föl, vissza nem hívott. Hát a halál fog veled üzletelni. Remélem, még keresni fog, hogy elküldhessem melegebb égtájakra. Ezek után Ócskabringával vérszemet kaptunk, irány a Tesco, ahol lecsaptunk egy szerény kis gépre, ami ugyan nem fogja levinni a fejünket, de legalább lesz zene. Ki van próbálva, viszi az újraírt mp3 cd-t, mint a. Na persze a roboteladó bácsi mindent megtett annak érdekében, hogy ez se mehessen simán. Ugyanis nem tudott 6 db baby-elemmel szolgálni. Azt mondta vegyünk, fizessük ki, pecséltessük le, aztán hozzuk vissza, és próbáljuk ki elemmel, ha akarjuk. Ócskabringa javaslatára fogtunk hat elemet, kibontottuk, kipróbáltuk, aztán a kasszánál kifizettük. Ezekkel az egysejtűekkel kár szóbaállni. És már csak 8 nap. Csak aztán hétágra süssön az a nap!

csütörtök, április 13, 2006

free | 10:44 | 2 komment

Transamerica. Tessék megnézni. Nem is tudom, láttam-e már ilyen hahotázós buzifilmet. A nézők vették a lapot, bár a sajtóvetítésen csupa "szakmabeli" volt. Nem csoda, hogy egy hullámhosszon voltak a filmmel. És a roadmovie-kat amúgy is mindenki szereti.

Aztán utána Speckoék a Sarkban, ahova szintén sikerült belógnom, mert volt 100-valahány forintom, Ócskabringa a fizummal meg még Dél-Budán. Igazából akartam fizetni, de belegondoltam, milyen frappáns lenne, ha aznap a film után ezt is megúsznám 0 pénzből. Mert megérdemlem. Linda hozott maceszt. De a szlovák maceszt jobban szeretem, mert lyukacsosabb, és amikor már csak kínjában eszi az ember, akkor különböző alakzatokká lehet tördelni.

szerda, április 12, 2006

rádió ie | 18:17 | 0 komment

Na, nekiültem, és rájöttem, miért van más playlist FF és IE alatt. Kijavítottam, így most már Kopasz sem fogja azt hinni, hogy csupa gáz zenét hallgatok... Hanem Paudits Bélát... Ennek örömére megint frissült a rádió.

ibi | 11:42 | 3 komment

Vicces, ma reggel pont ezen gondolkodtam, hogy vajon Ibi közben megtanult-e már focizni, hogy hirtelen balról is olyan nyájasan kezdenek róla beszélni egyesek. Igazságügy-miniszterként sose akkor járt a szája, amikor kellett volna. Képzelem, ha miniszterelnök lenne, azt hinné, hogy esténként az ő kötelessége bemondani a Kenó számokat.

És persze, hogy egy büdös komenyista. A kép is jól bizonyítja. A fotósok rátörtek, már nem volt ideje teljesen elrejtenie az úttörőnyakkendőt, és csak zavartan mosolygott.

kedd, április 11, 2006

est fm, sok évvel ezelőtt | 23:46 | 0 komment

"És most következzen a magyar David Bowie, Paudits Béla."
Rádióba vele.

friss rádió | 20:48 | 2 komment

Íme a Zsiványlány-féle Summertime. A zene nagyon jó, valami ilyesmi lehetett az a bizonyos PASO/ESB verzió, csak itt az énekes túlságosan beleéli magát. Datarock. Nem is tudom, miért nem volt ez eddig. Szexuálisan elmaszatolt zúzda. The Knife. Tudjátok az a csaj abból a Röyksopp számból. Csak tessék nyugodtan rádúdolni azt hogy "Mindig az a perc a legszebb perc..." Menni fog.

hétfő, április 10, 2006

fikázom pisti netkapcsolatát | 23:34 | 3 komment

égi orgona | 23:16 | 0 komment

szombat, április 08, 2006

Most megint ott tartok, hogy hagyni kéne a fenébe ezt a blogolást, vagy nagyon nagyon át kéne gondolni, mert ma nem találtam benne örömet. Ha már kirakok ide valamit, annak legyen mondanivalója, ne csak itt nyögdécseljek hülyeségeket, mint most is. Ha olvassák, az a baj, ha nem olvassák, az a baj. Persze azért ezt is beírom ide... Szánalmas.

Jelentem, máig tartott az ihaj-csuhaj jó kedvem.

péntek, április 07, 2006

közeli idegenek | 00:47 | 2 komment

Uram atyám, de nagyon sikerült telibe találni a Titanicon ezt a japán vígjátékot! Komolyan nem értem, miért próbálkozom még mindig a japán vgjátékokkal. Annyira ostoba volt, hogy L. úrral azon vihogtunk a film alatt, hogy mikor lép már be Antal Imre, Balázs "Lilafej" Péter vagy Csala Zsuzsa, és folytatják a cselekményt egy Hacsek és Sajót megszégyenítő japán-magyar koprodukciós bohózatban. És a legborzasztóbb az volt, hogy az emberek többsége jól szórakozott. Valaki még tapsolni is kezdett a végén. Mintha egyenesen Japánból importálták volna a filmhez a közönséget. Egyre kevesebb filmet nézek meg a Titanicon, főleg lustaságból meg csóróságból, ezért inkább kérdésben teszem fel ezt a gondolatomat, azt is félve: nem sznobosodott el egy kicsit ez a Titanic? Bemegyünk, azt' röhögünk a Szeszélyes évszakokon is, elvégre annyira kúl dolog hangalámondásos ázsiai filmeket nézni...?

Amúgy látszik, milyen negatív ember vagyok, mert a Barátságon túlról meg a Titokzatos bőrről hallgatok, mint szar a fűben, pedig jó filmek voltak. Főleg az előbbi. Csak az volt a gond, hogy előtte két napig wyomingi újgazdag barmokról fordítottam, és már egy kicsit sok volt az ostoba parasztból.

szerda, április 05, 2006

térerő | 15:06 | 0 komment

Jaj, nem akarok átmenni közlekedéses blogba, de hát annyi új élményt szerzek mostanság ilyen téren. A Széchenyi rakpartot (u know, az Országháznál) drosztnak használó taxisokkal már biztos mindenki találkozott, és sejteni lehetett róluk, hogy mekkora taplók. Na, tegnap "elbeszélgettem" az egyikkel, és kiderült, hogy valóban azok. Bekopogok az ablakán, kiszáll, és egyből rázendít bazmegolósan. Kivételesen szépen elmagyaráztam neki, hogy elég sok itt a bámészkodó a járdán meg a biciklista, esetleg lehúzódhatna 10 métert az útra, úgyis le van zárva.
-Szerinted viccből állok itt?
-Miért állsz itt?
-Mert csak itt van térerő.
-10 méterrel odébb már nincs?
Átkozódva visszaszállt a kocsijába, jelezve, hogy befejezte a beszélgetést, persze most már gondolom csak azért se állt volna félre. Aztán bambán végignézte, hogy lematricázom a motorháztetőt. Nem szólt, nem mozdult, kelletlenül továbbálltam... Visszafelé nem arra mentem, mert L. úr velem jött, és izgult, hogy lekéssük a mozit, pedig nem is... Meg persze nem akartam őt kellemetlen helyzetbe hozni.

kedd, április 04, 2006

a grundig beezz rcd 6800 dec nrj csodái | 18:24 | 1 komment

Azért ez az esztétikus cím, hogy ha valaki nagyon helyesen rákeresne az interneten vásárlás előtt, akkor eljusson hozzá ez az igen fontos információ: elemről működtetve nem tudja lejátszani hiba nélkül a cédéket. Vagyis tkp. sehogy. Mivel rendes, új ghettoblastert Magyarországon csak bazi drágát és bazi nehezet lehet kapni (konkrétan a JVC 10 kilós, beépített gitárerősítős bébijéről beszélek), más megoldást kerestünk Ócskabringával. És ekkor került látóterünkbe a Grundig Beezz RCD 6800 DEC NRJ modellje. Ami amúgy egy nagyon okos kis gép. Mp3-lejátszót meg MMC kártyát is lehet dugni bele, és a szerény 2x2W-os teljesítmény ellenére egész jól szól. I mean tisztán. Csak ugye az nem megy rajta, ami a lényeg... Visszavittük a Médiába, ahol kipróbáltunk még egyet, és az is eljátszotta ugyanezt... Vagyis nem játszott el a lemezzel. Höhö. És mindenki mosolygós volt, és én is az voltam, Ócskabringa meg spórolt 20 ezret. Mondjuk lehet, hogy azért mosolyogtak, mert arra gondoltak: "Mindegy, visszarakjuk a dobozba, és simán találunk rá újabb balekot, aki megveszi, és talán nem jön rá 3 napon belül, hogy csak félig műxik a gép."

Így viszont már csak 18 nap van hátra, és itt állunk zenegép nélkül. Másodfokú készültségbe állítom magam. Mi legyen, Ecseri?

a máv csodái | 18:08 | 0 komment

Nahát, magwas ilyet is tud. MÁV-blog. És én vagyok a nyitó pószt. Ez igazán kedves. Kár, hogy Ócskabringa nem blogol rendesen, mert akkor elmesélhetné itt a hétvégi esetet, mikor jó sokat várt egy késő vonatra, a kaller meg azzal a dumával nem nyitotta ki neki a bringavagont, hogy a bringások miatt (!) csak még többet késik a vonat. Aztán Ócskabringa mégis kinyittatta vele. Nice job.

Én csak arra lettem figyelmes, hogy a magyar utasoktól késés esetén TÜRELMET, az angol nyelvül beszélőktől pedig ELNÉZÉST kér a MÁV. Mi az baszki, az én teljesárú jegyem nem elég jó nektek?

duna tv | 12:15 | 0 komment

zöld light | 00:30 | 0 komment

Mondtam már, hogy utálom a szórólapokat? Eddig tart a zöld gondolkodás, hogy tekerjünk? Tudom, olyan negatív vagyok mostanság ilyen témában.

vasárnap, április 02, 2006

tour d'árvíz | 17:14 | 2 komment

Nem vagyok az a túrázós fajta, szóval nincs kizárva, hogy eddig ez a legnagyobb táv, amit egy nap alatt megtettem. A lakótársam azt mondta, még nem látott olyat, hogy a váci komp leállt volna árvíz miatt. Hát most láthat. Ezért aztán nem sikerült összefutnitekerni Ócskabringával, aki disznóvágásból hazafelé csatlakozott volna hozzánk Vácnál. Hihetetlen, hogy mióta nem tudnak a párkányi híd meg az Árpád híd közé odapottyantani szerencsétleneknek egy nyamvadt hidat. A bringautak jól el vannak árasztva vízzel meg emberekkel, de én rájuk nem haragszom. Viszont így is megvolt a kötelező konfliktus (juhé! :o) egy plakátragasztóval, aki telibe talált a tankjával egy bringautat. Épp előttem szitkozódott egy csaj ugyanebből az okból. Nem zavartattam magam, az egyik plakátoló előtt ragasztottam matricát a kocsijára, mire ő:
-És mi lesz, ha most lelöklek?
-Akkor bajod lesz.
-Igen?
-Igen.
És akkor ennyiben maradtunk. Nem is tudtam, hogy ilyen meggyőző tudok lenni a 60 kilómmal. Biztos a szakáll teszi. A srácnak mégis akkor telt be a pohár, amikor Vasika mindössze annyit mondott neki, hogy "ha nem látnád, ez kerékpárút." Erre elkezdett rohanni utánunk. Mivel nem gondoltuk, hogy menekülnünk kéne előle, be is ért minket, viszont nem tudott mihez kezdeni Vasikával. Gondolom, hátulról menet közben nehéz lerúgni bárkit is a bringáról. Aztán visszasétált az autójához. Mondom, cukkolom még egy kicsit, és elkezdtem a mobilommal fényképezni. Nem azért, hogy feljelentsem, csak hogy még egy kicsit basztassam a tetvet. Ez se tetszett neki, de már csak mosolyogtam rá. Aztán látom, hogy fut utánam a szitkozódós nő. Visszafordulok, hogy mit akar. Kérdi, hogy honnan lehet ilyen matricát szerezni. Mondom, magamnak gyártom őket. Mondja, akkor majd ő is nyomtat. Aztán adtam neki egyet a sajátjaimból, hogy tegye el emlékbe. Na, így kell barátkozni. Ja igen. És nem köszöntem kb. 300 bringásnak, és biccentettem max. 10-nek.

Már megint jó kedvem van, bakker. Mi lesz így velem?

bikecity, budapest | 01:17 | 1 komment

Lehet, hogy csak én képzelődöm, de én nem emlékszem, hogy tavaly ennyi bringás lett volna Pesten. Valamelyik nap is jókat mosolyogtam magamban, mert az egyik piros lámpánál is majdnem annyi bringás torlódott fel, mint Amszterdamban szokás. Aztán lehet, hogy csak a téli magányos tekerések után tűnik olyan soknak ez az ember. Úgy tűnik, hatásosak ezek a CM-ek. Mégse tudok senkit hívni a holnapi vasikás Budapest-Szentendre túránkra. Vagy ha valaki jönne, akkor 11-ig hívjon fel.

Amúgy ma este debütáltam Kopasz haverjai előtt, és tök jó fejnek tűntek, pl. a Csutti nevű. A John Emesével sajnos nem beszéltem, pedig szimpi feje van. És megismertem egy fordítós kollégát, aki ugyan eléggé feszengett, de beszélgetésünk során arról tájékoztatott, hogy már nekünk is lesz szakszervezetünk, és majd jól megszorongatjuk a minket kizsákmányolókat. Vagy majd ők minket... Persze ott volt A. úr is, akivel már ott tartunk, hogy ha nagyon muszáj, odabiccentünk egymásnak. Meg felbukkant egy elég ijesztő alak, aki megörült, hogy ő ismeri a pofámat a buziportálok sötét bugyraiból. Egészségére. 1 óra körül aztán kezdett jó zene is lenni, de most valahogy nem bulizásra voltam belőve, na meg feltétlenül el akarok menni holnap tekerni Vasikával. Kopasz nehezen engedett el, de hát azért volt ez az ÚG-s buli, hogy ott nyomuljon meg minden, nem azért hogy engem szórakoztasson. És eszem a szívét, akkor is ha nem hiszi. Majd egyszer elhiszi. Nem is baj, ha nem azonnal.