<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

szombat, december 31, 2005

csak ízesen! | 21:47 | 0 komment

Újabb rádió update, ezúttal káromkodás témakörben. Először a Bëlga mutatja meg, hogyan kell szépen, magyarosan, majd ERZék bemutatják, hogyan kell szinte észrevétlenül és elegánsan, mégis ütősen. Szóval az ebolás anyátoknak kívánjatok búékot. Durvul a blog, durvul ;o) Karramba!

what is going on here? | 14:01 | 0 komment

tanulmányi kirándulás a living roomban | 04:48 | 1 komment

Tényleg olyan ez a hely, amilyennek leírták már páran. Nagy hodály rengeteg zuggal, amiben elvileg lehetne fantázia is. De a tulajék mégis inkább úgy döntöttek, hogy legyen a Living Room egy igénytelen, mocskos hely. Az embernek mindenhol olyan érzése van, hogy hányásban vagy pisiben lófrál. Főleg azért, mert sima járólapok vannak, amik vagy csúszósak vagy ragadósak, és az a pár csepp kiöntött ital pillanatok alatt látványosan szétkenődik az egész terepen. Persze a helyet egyébként sem takarítják rendesen. Ezt máris szemléltetem egy korhatáros képpel. Íme:A képen két dolgot érdemes megfigyelni... Igen, kettőt. A néni retkes talpát, illetve azt, hogy a sminkje alapján a hölgy nem csak sztriptíztáncos, de emellett elvégezte a kétéves bohócképzőt is. Ez utóbbi szellemes észrevétel Krisztáé volt, miután ma este láttuk az Exitben egy bohócképző hirdetését. Biztos több is van... Az ELTE-n pl. úgy hívják, hogy angolszak.

Mindezek ellenére kb. f4-ig maradtunk, mert volt ott pár ember, akikkel jókat lehet vihogni, illetve azért, mert tényleg annyi program volt a prédák stírölésén kívül, hogy olyan volt, mint egy jól megszervezett tanulmányi kirándulás a buzigyárban. A vetítőszoba egyébként határozottan egy szexmozira hasonlít, bár honnan is tudnám én, hogy néz ki egy szexmozi. Egy ostoba filmet vetítettek. Kriszta meg is jegyezte, hogy kicsit benny hilles, és rögtön ezután jött is egy kergetőzős rész.

Ja igen, ma vágtam magamnak nagyon szép szakállat, úgyhogy feszítettem á la tíra-ríra. Most pedig ellensúlyozom a vulgáis képet. Szép kép:

péntek, december 30, 2005

erik sumo & marcel @ a38 | 13:03 | 0 komment

Egy. Majdnem sikerült kiszámítani az érkezést, de csak majdnem. Sajnos Szőke Andrást meg konferanszié kollégáját nem sikerült lekésni. Már csak Balázs Péter hiányzott, amint vörös fejjel ordítja: "Sajókám, maga egy címeres ökör! Mit nem ért ezen?!" Pont ezért nem sikerült megnéznem eddig egyetlen filmjét sem, mert idegesítőbb a legdurvább Szeszélyes évszakok szkeccsnél is.

Két. Persze, hogy nem ezért megy oda az ember, de ez az iPod sorsolás botrányos volt. A kütyüt a hajó alkalmazottjának vagy valamelyik zenekar haverjának sikerült megnyernie. Én elhiszem, hogy ez nem bunda volt, de az ilyesmi akkor is nagyon szánalmas. Egy nem fizető backstage ember ne regisztráljon már a játékra, ha ezzel hirdetnek egy eseményt. Jó, hogy nem valamelyik zenekar tagja nyert.

Há. Többszörös gorgeous-élmény megvolt. Kép csak a zenekar új gitárosáról van, akit véletlenül pont úgy hívnak, mint egy jó sok évvel ezelőtti fellángolásomat.

Négy. Aztán jött Marcel, akiről én eddig nem sokat tudtam. És még most sem tudom, hogy ő amúgy ilyen zenét csinál vagy csak épp ilyen kedvében volt, de állat volt. Zöldfülű vagyok, eltartott majd' egy óráig, míg rákaptam az ízére. Krisztával már úgy voltunk, hogy akkor mi most megyünk haza, aztán valahogy mégis ökörködésbe torkoltunk. Szóval aki tudja, hogy milyen zene ez, hogy kell rákeresni, satöbbi satöbbi, várom a tippjeit.

Öt. Éljen a hó! Ezúttal nem vágott át minket az OMSZ, és megérkezett a front menetrend szerint, kellően a pofába vágó hóeséssel. Köszönöm H. Bóna Márta!

csütörtök, december 29, 2005

és hogy teltek az esték? | 00:48 | 2 komment

Köszönöm kérdésem. A karácsonyt tkp. végigdolgoztam. Kicsit bántam is, hogy két filmet vittem haza. De elég lassan indult be ez a hónap, muszáj volt csinálni a pénzt. Általában este dolgoztam, éjfélkor befejeztem, és 2-3 Monty Pythonnal zártam a napot. Meg lement a Dunán az Amélie, és nem bírtam megállni, hogy ne nézem meg ezredszerre. Most már tényleg meg kellene venni dévédén. Rájöttem, hogy még mindig nem untam meg. Aztán valamelyik este a szlovák kettes csatorna leadta a Dogville-t. Utána pedig azzal ringattam magam álomba, hogy kinek és hogyan viszonozhatnám én is a leckét, amit adott nekem. Egyelőre nem találtam semmit, amit meg tudnék bosszulni. Hülye ez a Trier.
Amúgy most meg el vagyok kenődve a lotharos dolog miatt. Ez így nagyon kevés.

szerda, december 28, 2005

az idei év slágere... | 23:00 | 1 komment

A színesedő pohár.

lassan adagolom a karácsonyt | 16:46 | 5 komment

Na, kinek az illusztrációi alapján készült az egyik karácsonyi ajándékom?
A macskák szállodáját meg kibővítetem még egy dobozzal, és ki is béleltem ruhákkal, de egy nagy doboznak jobban örülnének, mert öten is összezsúfolódnak egyben, és szétnyomják a hotel falait. Néhány leleményes cica meg fölfedezte magának a szekrényt, amiben öreg ruhák vannak. A szekrény ajtaja véletlenül nyitódott ki, nem én voltam! Tegnap este meg valami nagy dőzsölés lehetett a hotelban a rombolás nyomaiból ítélve.

csak egy gyors... | 14:45 | 1 komment

Sidek, kell neked még Fapados űrutazás 1100-ért? Mert holnap lesz Erik Sumo koncert, és ott lesz.

Amúgy megint rájöttem, hogy jó ez a wiw, mert végre kiderül az emberek neve, akikkel egyébként már nem egyszer beszélgettem.

Már tudom mit felejtettem otthon. A Nyeső kislemezt, meg a malacalakú mézeskalácsot Bechernek.

péntek, december 23, 2005

előszilveszterek III. | 15:56 | 0 komment

Na, most egy időre ez a bazár is bezár, mint ilyenkor minden. Mindenki vegyen egy nagy levegőt, aztán majd találkozunk itt vagy valamelyik tomboldában.

kedd, december 20, 2005

előszilveszterek II. | 22:27 | 0 komment

Dec. 29. - A38 - Erik Sumo
Honlapér' katt a képre!

ati | 01:39 | 3 komment

Szóval ilyesmikkel szórakozom éjszakánként. Jaj, csak nehogy lenyúlják az ARC kiállításra. Copyright, stipi-stopi, meg minden. Majd egyszer megcsinálom igényesebben is.

hétfő, december 19, 2005

már megint bécs | 00:25 | 0 komment

Ezúttal kocsival Gergő, Lóri és Paula társaságában. Bécsben csatlakozott hozzánk még egy lány, akinek megint elfelejtettem a nevét. Róla kiderült, hogy járt már a gútai diszkóban. Hogy mik vannak...
Eredetileg úgy volt, hogy én is megyek majd a Schiele kiállításra, de el lett kávézgatva az idő, időközben Lothar megérkezett Hollandiából, ezért aztán leléptem, és elmentem hozzá. Döbbenetes, hogy milyen hosszúnak tűnt ez a hét nélküle. Hogy fogom kibírni januárig? A pár órácska hamar elszaladt, az utolsó pillanatban még vacsoráztunk egyet, aztán rohantam a többiekhez. Lothar is elkísért, és Lóri meg Paula is azt mondta, hogy jó faszi a Lothar. Ő hazament dolgozni, mi meg elmentünk az egyik Hundertwasser-házhoz, és beültünk a kávézóba, amihez nekem már nem volt se kedvem, se pénzem, de aztán nem bántam meg. Pl. jókat fotóztam. A pincérről rendelés közben kiderült, hogy magyar, ráadásul még vicces is. A csokitortámhoz extra adag tejszínt adott, és úgy mosolyogtunk egymásra, meg úgy búcsúzkodtunk, mint az egymástól messze elszakadt rokonok. (Na jó, azokkal nem szoktam ilyen kedves lenni.) Enyhén hulla vagyok, úgyhogy most mindjárt elakad a szavam, de előtte még elmondom, hogy ez első képen a II. világháborúból megmaradt 3 bunker egyike látható. A tetején anno mindenféle háborús masinák védték a várost a légi támadásoktól. Ez bunker a Mariahilferhez van közel, és akvárium van benne. A másik kettőben a titkosszolgálat irattára, illetve valamilyen múzeum raktára van. Állítólag lehetetlenség lenne ezeket lebontani anélkül, hogy a környék házait le ne rombolják. Ezért aztán maradtak. Persze igazán csak akkor érdekesek, ha az ember tudja, mire szolgáltak ezek az monstrumok. A sztori hallatán hirtelen elszürkült a kép, és lelki szemeim előtt megjelentek előttem a bombázók.

szombat, december 17, 2005

radio update | 23:01 | 2 komment

Richard Cheese-nek új albuma jelent meg idén. Az ilyen paródialemezeknek az az átka, hogy amit ismer az ember, az vicces, amit meg nem ismer, az meg totál érdektelen, akkor is, ha zeneileg meg amúgy jó. Ez a helyzet Max Rabbeval is. De ez az Alanis Morissette-feldolgozás azért fergeteges.

Ezt a Gogol Bordellot az Amorf fórumban ajánlotta valaki, én meg rá is cuppantam. Amerikai-cigány-ukrán-bevándorló-punk. Nehéz volt választani, melyik szám kerüljön bele a playlistbe. Nos, ez a legslágeresebb és legrádióbarátabb. Már ha meg nem sértek senkit ezzel. Ennél azért durvább BPM-ek jellemzők a Gypsy Punks: Underdog World Strike c. 2005-ös albumra.

előszilveszterek I. | 22:07 | 3 komment

Akkor kezdjük.
Dec. 28. - Trafó - Kiss Erzsi.
Honlapér' katt a képre!

sold out! | 21:55 | 0 komment

Mindenki verheti a fejét a falba, mert végetért a nagy karácsony előtti kiárusítás. Elment a tv, a dvd-lejátszó, a mobiltelefon, a discman és a Csepel bringa. Micsoda megkönnyebbülés! Holnap irány Bécs. Kárrámbá!

handy andy | 21:47 | 0 komment

Kivilágított cd-polc karácsonyfaizzókból. Tádám!

péntek, december 16, 2005

give me your money my little asian friend | 12:42 | 0 komment

Akkor most én is beszállok, a mit kérnék karácsonyra, ha kérnék valamit játékba. A méretekkel nem vagyok tisztában. Azt írja az S-hez, hogy 96 cm. De micsoda? A mellbőségem??? In that case I'm a lady! De mindegy is, mert alig van S-es póló. A többihez amúgy katt!

látens meteorológus | 03:54 | 0 komment

hétfő, december 12, 2005

mindentudás egyeteme IV. | 22:10 | 5 komment

They [elephants] eat 150 kilos of grass each day and their flatulence matches their appetite. They expel 2000 litres of methane – enough to run the average gas fire for 10 hours.

Tehát akkor veszünk egy elefántot télire, rákötjük a gázkályhára, és már működik is a fűtés. A kérdés csak az, hogy mennyibe jönne az a napi 150 kiló fű.

rindhall | 00:41 | 0 komment

Hoppá, itt az az épület. Nem is vágóhíd, mert az mellette volt. Ez már a vásárcsarnok, vagy mi. Ahol az állatokat árulják. Áh, mindegy.

vasárnap, december 11, 2005

disaster dub | 23:19 | 5 komment

A lakótársam Madonna-bulit szervezett egy helyre a körúton. Akkora égés volt, hogy csak na. Kiderült, hogy a hely vezetése két bulit szervezett be egy napra, és a miénk szívta meg. Órákig rohangált, szervezkedett, de a bulit nem lehetett megmenteni. Azaz mégis, mert mondogattam, hogy az indexes társaság igazán eljöhetne hozzánk egy vígaszbulira. Kb. 10 ember éjjel egyre átjött, a szobámban pedig akkora tombolás volt reggel hatig, hogy kész csoda, hogy csak egy pohár törött el. Szóval a lakótársam akaratlanul is fantasztikus házibulit szervezett. A biciklilámpák voltak a stroboszkópok és a diszkógömbök. Az szerintem hatalmasat dobott a szoba hangulatán. Are you ready to jump?

laß doch den sonnenschein | 22:57 | 5 komment

Nos, ellógtam Bécsbe Lotharhoz. Nem akarok sokat írni erről, a lényeg, hogy elég jó volt ahhoz, hogy a folytatáson törjük a fejünket. Inkább arról írnék, hogy az anyja nagyon jó almalekvárt csinált. Gondoltam, veszek is valahol, de csak francia körtelekvárt találtam. Viszont az is jó. A lakásában a fürdőszoba és a konyha egyben van, a kád pedig behajtható a konyhapultba. A szokásos látványosságok helyett, amiket már egyébként is láttam, inkább néztünk izgalmas épületeket. T-Mobile székházat, 1880-ban épült vágóhidat, plázává és lakásokká felújított gázgyári épületeket. Minden nyamvadt kis egyirányú utcában van szembehaladó kerékpárút, a belváros nem csak egy sétálóutcából áll, és még az itt-ott giccsbe hajló karácsonyi dekor is tetszett. Kajálás egy haverjával és annak kutyájával. Rengeteg döglés, családi super8-felvételek nézegetése. Tudom, ez most szánalmasnak hangzik, de nagyon is kreatív kis mozik voltak. A család férfi tagjai genetikailag filmrendezők. Bécs egy tüchtig város tüchtig emberekkel. Talán túlságosan is azok. Hazafelé pedig nagyon jó volt Betyár a Holdont hallgatni az új és csodálatos Roadstar discmanemen. Kellett ez már nekem, és még kell is. Und jetzt kommt die pictures.T-Mobile I.

kedd, december 06, 2005

megint friss rádió | 23:09 | 2 komment

Olyan finomságokkal, mint Speckó Jednó, GM49, KFT, Napoleon Boulevard és Zalatnay Cini! Ki lesz az az ügyes ember, aki megszerzi a Start Új Hullám válogatását nekem?

metál az ész! | 17:53 | 2 komment

Ez a Pax TV kimeríthetetlen tárháza a hülyeségnek. (Persze melyik nem.) Na, most ki is kapcsolom. Nem mesélem el a történtet, pedig az se semmi. A lényeg, hogy két fiatal úgy szabadult meg az okkult, sátáni metálkazettáiktól, miután megtértek, hogy máglyán elégették azokat. Máglyán, mi? ;o) (Nudge-nudge.) Hát hiába, a régi beidegződésektől nehéz szabadulni. A csaj egyébként az istenközeli élményeit is úgy írta le, mintha túl sokszor nézte volna meg az Ördögűzőt. Ő pl. úgy tért meg végérvényesen, hogy erős szívfájdalmai voltak éjszaka, a sátrában ide-oda dobálta magát, és az ördög meg az isten egymással viaskodtak a lelkéért. Én nem vagyok annyira meggyőződve a csata kimeneteléről, mint ő.

emancipation undo | 17:08 | 0 komment

Ha megfélemlített gyerekeket, szúrós tekintetű apukákat és merev anyukákat akarok látni, a Pax TV-hez mindig bizalommal fordulhatok. A stáb különböző családokhoz látogat el. Az utolsó család tkp. a legmodernebb volt az összes közül. A nő nem vette át a férje nevét. Ki is esett a kefir a kezemből, hogy ilyesmi hogy mehet le a Paxon délután ötkor. De azért a Pax TV hű volt önmagához. A papa vezetékneve S. volt, a mamáé V. Mit írnak ki a képrenyőre? S. család. A nő szégyenkezve be is vallja, hogy az ő családjukban (vagyis hát a férje családjában, hehe) ő képviseli a férfias vonalat, ami nem jó. Mert ez nem biblikus. De ezen ő megpróbál változtatni. Mondja a férje is, hogy igen, nagyon összekeveredtek ezek a szerepek az emberek életében, holott isten eldöntötte, hogy melyik nem mire alkalmas, és mire nem. A nő pedig elmondja, mekkora erőfeszítés volt átadnia a férjének a családi kassza vezetését. És persze azért kellett, mert a férje nem igazán ért ehhez, és isten így akarja őt megtanítani a pénz kezelésére. Tehát akkor. Isten eldöntötte anno, hogy a férfiak értenek a pénzhez, azaz ez az ő biblikus tulajdonságuk. De ha vannak olyan istentől elrugaszkodott férfiak, akik erre mégsem képesek, azoknak át kell adni kötelező jelleggel a pénztárcát. Miért is? Sokan megvádolják a keresztény vallást, hogy nem ad megfelelő válaszokat a kérdésekre. Hét ez szemenszedett hazugság. Megtaláltam a választ:
Jel. 22,22 "Mert van rajtad sapka."
Jel. 22,23 "Mert nincs rajtad sapka."

hétfő, december 05, 2005

mystery | 21:26 | 4 komment

Azt vettem észre, hogy Lotharral csetelve egy csomószor előfordul, hogy hosszú ideig hallgatunk, és ugyanabban a pillanatban szólalunk meg. Ez egy csomószor előfordul az emberekkel IRL. Ülünk az asztalnál, nagy hallgatás, aztán pont akkor szólalunk meg. És van, hogy érzem, hogy jön föl bennem a mondanivaló, de már előtte érzem, hogy a másik is ilyen szinten van, és ennek ellenére, hogy tudatosítom, megszólalok, és ő is. Föltettem a kérdést Norbinak, mert fölösleges információkért hozzá mindig bizalommal fordulhatok, de sajnos ő sem tudott választ adni erre. De ahhoz hasonlította, mint amikor az együtt lakó csajoknak összehangolódnak a nehéz napjaik. Amiről én nem is tudtam. Igaz ez? Mert ezekről a kék folyadékos dolgokról én semmit nem tudok. Szóval két X-aktára keresem a választ. Milyen infókkal tudtok szolgálni?

vasárnap, december 04, 2005

nem szabad, nem szabad.... n'm! | 23:54 | 3 komment

Azért durva, hogy az eBay-en ezt is meg lehet fele annyiért (sőt!) venni, mint itt boltban. Apropó, nem kell valakinek egy teljesen új, kártyafüggetlen(ített) Nokia 6020-as? Folytatódik a nagy téli vásár.

dob+basszus | 02:54 | 3 komment

Már nagyon régóta sírok, hogy nincs lemezjátszóm. Otthon van egy, de az gyorsabban forog 33-on, mint kellene. És egyébként sem szól valami fényesen. Én hülye, fél éven át kerülgettem egy lemezjátszót a szobámban, és egyszer sem jutott az eszembe, hogy beüzemeljem. Egy NAD 5210-es Orion erősítővel. Sőt, még vissza is vittem a lakótársam szobájába, akinek egyébként a tulajdona. Kapta X-től. De valamiért úgy gondolta, az én szobámban jobban fogja a port. Ma visszahoztam. Először csak néztem rá, mint modern kor gyermeke a lyukkártyára. Már majdnem föl is adtam. Aztán sikerült. Aztán még egyet fordult a fogaskerék az agyamban, és rájöttem, hogy van nekem olyan kábelem, amivel az Orion erősítőt össze tudom kötni a Pioneer erősítővel. És lám, működik! Már meg is hallgattam az ezer éve nem hallott Nyeső és GM49 kislemezt. Kár, hogy a többi lemezem nincs Pesten. De mindegy, mert mától úgyis Harangozó Terit, Zalatnayt, Kovács Katit meg Ambrus Kyrit gyűjtök, azok meg úgyse nagyon vannak otthon. Szóval Nilito, az utolsó emilem érvénytelen: mégis menni fog az a vinyl digitalizálás. Csak kell még egy kábel.

Amúgy a bakelitmániám mostanában kezd kiújulni. Pénteken volt a legutóbbi rohamom, amikor az m1-en megláttam a Dob meg basszus című műsort. Anyám mondta is, hogy ez jó műsor, nézzem, majd újra megdöntötte saját gyorsasági elalvás rekordját. Amiben egykoron még Boborján volt a csúcstartó. Anyway. És a műsor arról szólt, hogy kb. 25-25 percben kielemeztek egy-egy dalt, ezúttal 1983-ból. Az R-GO-tól a Bombázót és a Bizottságtól a Szerelem címűt. És akkor kiderült, hogy az utóbbi kijött egy Kalandra fel! című nagylemezen. Hát ha nekem olyanom lehetne! Egyébként nem tudom, milyen időközönként van ez a műsor, mert jövő pénteken pl. nem lesz.

Apropó. Feltűnt mindenkinek, hogy ezen a héten ez már a második tévés élményem? Ráadásul teljesen meg voltam elégedve az mtv péntek esti kínálatával. 9-től 11-ig teljesen lekötötte a figyelmemet. Dob meg basszus, Este, Kultúrház.