<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8792597\x26blogName\x3dk+centr%C3%A1l\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://tsaranka.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://tsaranka.blogspot.com/\x26vt\x3d-5625714746251624573', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

k centrál

Sound & Vision

Criticalmass

Brutkodiszko

szerda, november 30, 2005

breaking news | 19:17 | 1 komment

Nagyon izgulok. Ha már van tévém, meg fizetem az UPC-t, úgy gondoltam, ma megnézem az m1-es Híradót.

play | 18:04 | 3 komment

Ráfanyalodtam a Miniampra. De jó lesz ez.

pause | 01:51 | 0 komment

Na, akkor most megint szüneteltetjük egy kicsit zeneszolgáltatásunkat. Mindig van valami...

kedd, november 29, 2005

shift+del accident no. 2 | 21:57 | 2 komment

Engem fejbe kéne lőni, komolyan mondom. Szobatársam Madonna-partyt szervez. Gondoltam én is hozzájárulok az est fényéhez, és csinálok egy megamixet, hogy ne kelljen folyton ott állniuk a laptopnál. Na meg hogy legyen egy óra, amikor nem hisztiznek, hogy most épp ki, melyik számot akarja hallani. 35 percig jutottam tegnap, volt benne egy csomó állati jó rész. Aztán a fölösleges cuccokat kitöröltem... Meg a nem fölöslegeseket is. És erre most jöttem rá. Muszáj lesz visszaraknom a Nortont a gépre, mert soha nem akkor nyomok SHIFT+Del-t, amikor tényleg olyat törlök ki, amire soha nem lesz szükségem. Folyton a zenéimet nyírom ki. A hülye rendmániám, az...

i don't like her | 14:15 | 4 komment

a fővinform jelenti | 02:43 | 2 komment

hát ezzel meg mi lett? | 00:49 | 0 komment

Fantasztikus volt a látvány. Sűrű köd ereszkedett a Szabadság-szoborra. Volt, hogy nem csak a szobrot nem lehett látni, de azt sem, hogy ki van világítva. A felhő felett pedig csillagos volt ég. A hegy hol egy nagy ufónak, hol hóbuckának tűnt. Satöbbi, satöbbi, satöbbi...

hétfő, november 28, 2005

google.es | 02:43 | 2 komment

Látlak ám, Kecsa, hogy meggugliztál a világ másik feléről :o)

lálipáp! (olláliláliláli) | 00:20 | 3 komment

Újabb számok kerültek fel a rádióba, szóval érdemes üríteni a gyorsítótárat. Tudom, tudom... Mea maxima cache. Szemtelenül geil nótákkal bővült a playlist. Csak egyszer parancsoltam álljt magamnak egy Napoleon Boulevard számnál. De majd bepótolom egyszerre valami KFT-s dal társaságában. Ja, és a Bëlga új albumáról nem az Egy-két-há c. káromkodós dal került fel, pedig a szívem azt diktálta volna. Sajnos még mindig működik bennem az öncenzúra, pedig harcolok ellene rendesen. A Ló ridert viszont sok szeretettel küldöm a bátyámnak.

A Sunnyt annak a mocskos szülinaposnak küldöm. Egyelőre csak ennyi jön ki belőlem, és ezt is inkább a Boney M szavaival szeretném tolmácsolni, mint a sajátjaimmal.

Madonna. Na, a Ribancnak először is gratulálni szeretnék, hogy az az ócska kislemeze már harmadik hete tartja magát az angol listán, az egyáltalán nem ócska albuma pedig második hete. A playlistbe pedig az album talán legegyszerűbb, egyáltalán nem rafinált, szemtelenül populáris ugri-bugrija került be.

Aztán jön még egy csomó oldies, pl. két kevésbé ismert őskövület Ambrus Kyritől és a nemzet apácájától. Akinek otthon a padláson vannak ilyen undorítóan nyálas lemezei, nyugodtan sózza rám őket. Jó helyen lesznek.

És akit mindez nem győzött meg, az most fog fölnyúlni az Eszközök/Beállítások/Gyorsítótár/Törlés gombhoz. Szeretnéd megtudni hogy mondják ázsiai nyelven azt, hogy egészségedre? Meg fogsz lepődni. Ezt a számot amúgy Lotharnak köszönhetjük. (Tschüss again!)

update: Nocsak, Krisztának nem is kellett semmilyen gyorsítótárat ürítenie. Ki érti ezt? Nálam nem működik, másnál igen, aztán valakinél szintén nem...

vasárnap, november 27, 2005

sikerült! | 13:35 | 0 komment

Nem is tudom, mióta mondogatom, hogy el kéne ide menni. Furcsa, hogy ez idő alatt úgy kiképeztem magam ebből a stílusból, hogy az előre megálmodott playlist 90%-a lement. Ez az exUnderGrass egy kicsit ribis hely, meg az emberek se tetszettek nagyon az elején, de aztán mégis felbukkant pár szimpatikus alak. Kriszta is majdnem összebarátkozott valami horváttal, akivel én szívesebben barátkoztam volna, de feltűnően inkább Krisztával akart beszélgetni. Ő meg futni hagyta. Szóval megvolt a gorgeous!-élmény is. A hely különlegessége egyébként a durva szellőztetés. A falakból 4 lyukon át olyan erővel áramlik ki a hideg levegő, hogy úgy éreztem magam, mint egy hajón. Féltem is, hogy csúnyán meg fogok fázni, de ez a Supradyn úgy látszik tényleg egy csodaszer. Köszönöm, Roche! (Nem, most nem a Charlotte.)
Ja igen. Azt nem értem, minek ennyit fényképezni. Az elején volt olyan pillanat, amikor több volt a fotós, mint a táncoló ember. Vicces dolog, ha itt-ott kattintgatnak, és másnap meglátja magát az ember egy honlapon, és ég a pofája, de az elején kifejezetten egy állatkertben érzetem magam. Éppen hogy csak nem dobáltak meg banánnal... Na, ezt most elképzeltem magam előtt.

péntek, november 25, 2005

karácsonyra se vegyél semmit | 11:16 | 1 komment

Egyébként ezt ők mondják, nem én.

ezt bebuktam | 10:51 | 3 komment

Ne Vásárolj SemmitKezdjük azzal, hogy nincs itthon semmi kaja. Illetve ma akartam lecsapni a Musiclandben egy Beck maxira. Na most mi legyen?

:o( -> :o) egy lépésben | 10:41 | 0 komment

Nem, nem találtam meg a csodaszert, csak megállapítottam, hogy a popzene határain belül a legdurvább, de működő hangulati váltást a következő két szám egymás után helyezésével lehet elérni:
Leonard Cohen: Famous Blue Raincoat
Katrina & The Waves: Walking on Sunshine
Legalábbis nálam bejött tegnap. Majd alkalom adtán demonstrálom, de a szorgosabbak maguk is meggyőződhetnek róla odahaza. Na és persze mindenkinek egy ilyen hirtelen hangulatváltást kívánok, beleértve magamnak is.

csütörtök, november 24, 2005

*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝*˝* | 19:02 | 2 komment

Túl vagyok az első havas bringaélményen. Ha jól emlékszem, tavaly a Csepellel nem merészkedtem ki a hóba. Azzal egy apró csiganyálon is el lehetett taknyolni. Mondjuk a gyerekkel is majdnem elvágódtam, mert túlságosan bátor voltam. Az irodában már szinte hősként tisztelnek, pedig ha tudnák, hogy hóesésben sokkal viccesebb betekerni, mint zuhogó esőben... És az Underground is jól vizsgázott egyelőre. Még a nehéz napokon is tisztább, szárazabb érzést nyújt, pedig vászon.

and now something completely different | 01:13 | 3 komment

Régen volt már tévés ajánló. December 1-től Monty Python Repülő Cirkusza a Filmmúzeumon. Ha jól értelmezem, akkor csütörtökön és pénteken, majd szombaton ismétlés. Very clever. Ennek úgy megörültem, mintha az eMule-on nem lehetne letölteni az egész sorozatot. De ez csak ma jutott eszembe. Nem baj. Dupla öröm.

Amúgy ma sikerült kitörölnöm egy vaskos zenés foldert a gépemből. Naná, hogy nem albumos könyvtárra, hanem a kemény munkával összegyűjtögetett Various-ra nyomtam egy SHIFT+DEL-t. Szóval akinek megvan a Pet Shop Boys remixem, az Erotica Extendedem, az máris küldheti nekem gmailre, aminek a címe ott van jobbra. A többit sajnos nem küldöztem szét. Mindegy. Fátylat a múltra.

Akartam még valamit mondani? Ja igen. Nilitonak üzenem, hogy fölzabáltam Jude óriás wildberries TicTac-jait. Nagyon fincsi volt. Nem lehetne ebből legközelebb egy teherautónyival?

szerda, november 23, 2005

n. kontra fény | 21:07 | 0 komment

kedd, november 22, 2005

apropó választás | 20:04 | 0 komment

Jönnek a választások, épülnek a bringautak szélsebesen. Nem tudom, hogy a Bajcsyn készen van-e már a gyalogos-killer bringaút, azért egyszer majd letesztelem, arra is kíváncsi lennék, hogy hol ér véget. A Nyugati tér kereszteződésnek a kellős közepébe vezetik? Aztán a minap a villamosból azt láttam, hogy a Bartók Béla felújított részén valami fura bringasáv nőtt ki az aszfaltból. Bringaútnak nem bringaút, de nem is bringasáv, mert csak szaggatott vonallal van jelölve az aszfalton. Nem tudom, hogy ennek mi az üzenete. Miért, egyébként az útnak nem azon az oldalán tekernek az emberek? Persze ez a bringaút is a semmibe vezet. Aztán valahol a Móricz után a Karinthy úton folytatódik. Ez szerintem már régebb óta ott lehet, de a múlt héten tekertem rajta először. Továbbá alakul a Szerémi úton is a bringaút a Lágymányosi hídnál. De nekem a legjobb hír az, hogy végre leaszfaltozzák a vérmezői sárfürdőt. De addig is amíg készen lesz, vettem egy hátsó sárhányót.

hétfő, november 21, 2005

van! (net) | 11:30 | 0 komment

Tudom, fantasztikus kép.
Kedvenc énekesnőnk egész hétvégén hivogatott. Sejtettem, hogy nem születésnapi zsúrra akar invitálni. Aztán visszahívtam, kiderült, hogy kicsit bepöccent, amiért a majdani honlapján tesztként van 1,5 pószt meg egy diszkográfia, amiben olyan is van, amit ő szégyel. Na ezért ment el már sokszor a kedvem attól, hogy belefogjak ebbe. És most is elment, de muszáj lesz csinálni valamit, mert a Zenész Magazin decemberben le fogja hozni az atw-s linket. Tudom, ezt én csesztem el.

vasárnap, november 20, 2005

computer says no | 21:50 | 2 komment

Péntek óta nincs netünk, Norbitól írok, ahol megnéztem a Little Britain haramdik sorozatának első részét. Bebebee.
Ej, pigi pigi, megint nem láttam az Anselmókat, mert elálmosodtam. Másnap meg kelés hétkor. Amúgy meg a Kamu alatt arra jöttem rá, hogy annyi okés itthoni zenekar van. Jó az. Á, így nincs is kedvem írni. Akarom vissza a netemet.

péntek, november 18, 2005

a világ legtovább élő embere | 02:15 | 8 komment

Ja, ezt nem is mondtam. Ma végre sikerült megborotválkoznom. Csak ezért keltem fel egy órával hamarabb. Tudtam, hogy kemény menet lesz a helyenkét háromhetes valamit leszedni a pofámról. De Boborján elmehet a fenébe, mert a különbség szemmellátható. Simán éltem 10-et. És ezt még Nagy Natália kisasszonyka is elismerte volna.

a38 | 02:04 | 3 komment

Köcsög hely. Talán egyszer volt olyan, hogy odamentünk, és nem kellett órákat szenvedni, míg elkezdődött az, amiért az emberek 90%-a odament. Az A38-ra nem lehet elég későn érkezni. Hétköznap 10-kor kezdeni, ráadásul egy nyugdíjasklubbal? Szóval most megúsztátok nyomik, akik nem jöttetek. Na de holnap Speckó Jednó meg Anselmo Crew a Süsiben. Szomjas, nem is hívlak, mert összefutottam K.G.-vel, és mondta, hogy mentek barhoppingolni. Furcsa, hogy vele már másodszor futunk össze Krisztával a Bartók Bélán bringával. Ez most egy szép magyar mondat volt, de nekem tetszik. Sőt: furcsa, hogy már másodszor futunk össze vele Krisztával bringával a Bartók Bélán.

kriszta | 01:54 | 0 komment

on all fours. now bark. | 01:46 | 3 komment

csütörtök, november 17, 2005

gyors összegzés | 01:57 | 1 komment

Azt még nem is mondtam, hogy Krisztával, Norbival találkoztunk G.-vel. Aki egy nagyon kedves, csendes, érett pasi, aki Norbival ellentétben tudja hol a határ, ha piáról van szó, és még ráadásul... hát baszki leírom: szexi. Egy újabb példája a good guys always want the bad guys c. örökérvényűnek. És mit akarnak a rossz fiúk? Azt valszeg maguk se tudják.

Voltam Kecsánál, aki ellátott mindenféle jóval. Pre-Erik Sumóval, meg az új album 2004-es iTunes-os változatával, ami tökre más, mint a 2005-ös. A klipes dvd-t viszont nem ismeri fel egyetlen lejátszó sem! :o( Meg olyan normálisat beszélgettünk, na. Nem tudom, mikor volt ilyen utoljára, ha volt egyáltalán.

Amúgy még mindig gyengék az idegeim. Kezdek a Supradynre gyanakodni. De amúgy simán meglehet, hogy tényleg ennyire kivagyok. Holnap megkapom a pénzem végre. Most reménykedjünk abban, hogy az majd helyrerak. Vagy a szakállamat kellene leborotválnom, mert most már tényleg kriminális. Mi a szart csináljak még, hogy jó legyen egy kicsit?

kedd, november 15, 2005

még mindig nem jobb | 22:11 | 3 komment

Kitekertem Krisztához meg vissza, de hazajöttem, egyből várt a nyomor. Szóval most megint kicsit ideges vagyok. Nem baj, most meg fogjuk a fáradtságra. Akkor asszem ez most meg is válaszolja zsiványlány másik kérdését is.

hétfő, november 14, 2005

szétb@sz az ideg, köszönöm szépen | 20:46 | 4 komment

Hát ez most egy ilyen időszak. És az is dühít, hogy eltűnt a gyerek unokatestvére. Vagyis ellopták Norbi Kelly's-ét. És vele együtt egy félmillás bringát, de Norbiét jobban sajnálom. A pasija is olyanokat mond nekem... Hogy ideköltözik, aztán meg Norbi kimengy Belgiumba tanulni... Persze hol van ez még, meg ki tudja, de akkor is... Mások csak úgy dobálóznak az életükkel... Engem meg majd védelmezőjükké szentelnek egyszer az életbiztosítók. De meg lesz nektek mutatva, mert be fogok előzni a leállósávban. És akkor majd a Hegyi Györgynek is beintek. Come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedomcome freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom come freedom....
Ez az egyik kedvenc Madonna remixem. Mindjárt be is rakom a rádióba nektek. Ezt mindig ilyen lelkiállapotban szoktam hallgatni. Ja igen, a rádió mégse működik úgy, ahogy én azt elképzeltem, de oldjátok meg.

ismerős? | 13:42 | 1 komment

Kaptam egy meghívót a wiw-en, de ha nekem tényleg lenne Barcelonában ismerősöm, már ott ülnék a nyakán, nem azon törném a fejem itthon a fényképét nézegetve, hogy ez meg ki a fene lehet. Most azért mert buzi, még nem vagyunk ismerősök. Ezt a beltenyészetet ismerve előbb-utóbb azok leszünk, na de álljon meg a menet.

home alone | 02:11 | 4 komment

Az elmúlt időszakban rengeteg emberrel sikerült nem találkoznom. Ott van pl. Norbi új faszija, akivel csak cseten beszéltem, és nagyon hamar levette A-tól Z-ig, hogy ki is ez a Norbi. Aztán mivel neki nem kellett ehhez egy év, talán kezelni is jobban tudja majd őt, meg helyes irányba rugdossa. Aztán ott van Lothar (yep, hi there!), akivel még pár hétig biztos nem fogok összefutni, és ebbe már most bele is zakkantam. Na nem azért, mert ilyen kis naiv vagyok, hanem mert szeretném végre kideríteni, hogy ez kell-e nekem.
Hogy aztán
belecsobanjak
egy
nagy
medencényi
kristálytiszta
naivitásba,
mert még
soha
nem volt rá
ekkora
szükségem.

Destroy
everything
you
TACCS!!!

vasárnap, november 13, 2005

neon cowboy | 19:16 | 2 komment

mindegy... | 01:11 | 3 komment

Ez egy elcseszett hét úgy nagyjából. Csak alszom meg dolgozom, esténként meg a Lotharral beszélgetek, ami viszont jó. Pénteken 5643. alkalommal nem sikerült eljutnom a Lollipop buliba. Ma meg dolgoztam egyet este tíztől éjfélig, amúgy meg fetrengtem egész nap. Nem baj, majd hétfőtől megint ember leszek. Addig meg teszek ide be egy szép nagy képet Charlotte Roche-ról.

péntek, november 11, 2005

éljen megint a rádió! | 18:02 | 0 komment

Na, ha minden igaz most már frissít. De akik nem 15 számot látnak most a playlistben, azoknak üríteniük kell a gyorsítótárat, hogy legközelebb már automatikusan frissüljön. Ez asszem minden windowsos visszatérő látogatóra igaz.
A lista végére meg feldobtam büszkeségemet, a Populáris minidiszkót. Hátha valaki még nem hallotta :o)

csütörtök, november 10, 2005

serge | 22:03 | 1 komment

Serge a spanyol levelezőtársam. Na jó, ez azért túlzás. Van, hogy hónapokig egy szót nem írunk egymásnak. Nem is tudom, mióta tart már ez a virtuális dolog. 4 éve? Tavaly jött volna Pestre, csak a legnagyobb karácsonyi őrülettel egyidőben, amikor egy csomó munkám volt. És mindenféle kikötése volt, amikre én csak néztem nagyokat. Nagyon fura gyerek. Pár napja írtam neki megint, azóta jött ugye az msn. Cseten még furább. És már nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt megint írni neki. Na mindegy. Igazából ezt csak azért mondtam el, mert tegnap kiderült, hogy a szülei Serge Gainsbourg után nevezték el. Szerintem ez olyan romantikus meg kúl dolog. De ki az a Serge Gainsbourg? Csak azt hiszitek, hogy nem tudjátok. (Persze Kelebandi mindjárt leleplezi, hogy ő is pedofil vagy sorozatgyilkos volt. Ahogy elhallgatom a számait, egyiken sem lepődnék meg.) Honnan lehet ismerni? Hát a leghíresebb száma biztos a Je t'aime, moi non plus, tudjátok, az a nyögős. Mondjuk azt speciel utálom. Aztán a Radio Café szignálja egy rész a Couleur caféból. Sokan feldolgozták a számait.

Amúgy a minap lett egy másik külföldi ember, akivel elkezdtem kommunikálni, csak ő közelebb lakik, ebből kifolyólag aztán talán nem is marad meg örökre a virtuális kategóriában. Mondjuk Szomjas szerint ez is csak rebound. Szerintem meg neki most mindenről ez jut az eszébe :o) Meg ha az is, hát legyen olyan komoly rebound, mint az övé. Az, amelyikre gondolok. Na jó, annyiban mindenképp igaza van, hogy az egész nem olyan véletlen, meg nem olyan spontán, mint ahogy én azt kommunikálom.

Na, a rádióba most bekerül két Serge szám. Az egyik a Bonnie & Clyde avec Brigitte Bardot, meg Mirwais Cargo culte átdolgozása.

ui.: Pontosabban csak szeretném, ha benne lenne a rádióban. A múltkor is annyit vesződtem vele, míg rájöttem, hogy kell megmagyarázni ennek az okos rádiónak, hogy frissíítse az xml-playlistet. És most elfelejtettem...

update: Úgy tudtam frissíteni, hogy töröltem az egész gyorsítótárat. Hát ez így nem túl elegáns. Aki tud rá megoldást, szóljon. Én már unom ezt a sok hülyéskedést a bloggal.

szerda, november 09, 2005

a jobbik bezárná a kaput a bevándorlók előtt | 13:43 | 3 komment

...ideje lenne végre érvényesíteni megtépázott szuverenitásunkat, és megálljt mondani az idegenek bevándorlásának.

Ja, nehogy már egyik reggel arra ébredjünk, hogy holmi arab csürhe a 64 Muhafazat vezetésével elbarikádozza magát az Erzsébet-hídon.

hétfő, november 07, 2005

2006 | 12:11 | 0 komment

2005 a materializmus jegyében telt. 2006 az utazás éve lesz. A kötelezően teljesítendő külföldi úticélok száma: 3. A tavaszi célpont Párizs vagy Barcelona lesz, aztán kellene csinálni egy németországi turnét nyáron. Aztán meglátjuk. Sok a bepótolnivaló. És közben kinézem, hova költözzek ki :o)

vasárnap, november 06, 2005

2 pics | 23:18 | 1 komment

Teahűtés mesterfokon. Hogyha nékem erkélyem lesz...
Kifejlesztettem egy sokkal logikusabb billentyűkiosztást. Eközben is természetesen Stura gondoltam. Amúgy a billentyűzetet Krisztától kaptam. Azóta el is készült belőle az egyik táskadíszem.

péntek, november 04, 2005

time goes by... | 15:47 | 2 komment

Biztos én élek ilyen unalmas, kiszámítható életet, de én oda tudok érni időben valahova. Másoknak meg olyan mozgalmas az életük, hogy valami mindig közbejön. Kár, hogy én már kezdem nagyon unni ezt a sok izgalmat.

meg a dvd is! | 09:53 | 1 komment

Közben arra jöttem rá, hogy valaki szeretne itt egy Thomson régió kódolás nélküli dvd-lejátszót is. Mondjuk egy tízesért. Ugye? SALE! SALE!

csütörtök, november 03, 2005

a tévé jó dolog! | 23:37 | 0 komment

Főleg ha egy Philips, 55 cm átmérőjű, 2 éves színes, sztereó televízió készülékről van szó, képújsággal, ami most a tiéd lehet mondjuk... Na jó... Legyen 25e, csak szabaduljak meg tőle valahogy.

light years | 13:06 | 7 komment

afterparty | 01:29 | 0 komment

Norbi itt volt, én meg durván elszontyolodtam. Mindig ez van velem. Az első lépést bátran megteszem, aztán eltelik egy hónap, amíg tartom magam, majd valami megpiszkálja bennem a parazsat, és nekem annyi. Hiába, a veremből sose vezet kényelmes mozgólépcső fölfele. Nem pláza ez, őserdő.

confessions on a dancefloor | 01:07 | 1 komment

Most hallgatom másodszor az új Madonna albumot. Azért nagy kő esett le a szívemről. Nem, a nő nem zakkant meg teljesen. Hallgathatóan populáris a dolog. Jó hangok is vannak benne, csak az a sok nyúlás ne lenne benne. Zavaró. Nem azért, mert feltétlenül ciki. Csak így nem tudom úgy hallgatni, mintha először hallanám. Elvesz az újdonság erejéből, miközben meglovagolja az ember fülében a már régóta ismerős alapot. Sokat kell még aludni erre, de már nem tűnik reménytelennek.

szerda, november 02, 2005

bunkó autósok, unalmas árulkodás | 15:12 | 1 komment

Kezd ezekből a közlekedésrinyálós blogokból elegem lenni, pedig jó ötletnek tartotam ezeket. A bringautas oldalt már régebben is kicsit túlérzékenynek találtam, de mostanában inkább a Mátyási György blogja cseszi föl rendszeresen az agyam. A múltkor egy sima közlekedési helyzetről ennek a szerencsétlennek egyből a buzik meg a cigányok jutottak eszébe, máig nem értem, hogyan. Meg ugye valaki átlép egy záróvonalat, és az már jó fotótéma. Vagy egy bringás áthajt piroson egy kihalt zebrán, és akkor már lehet papolni a kreszről. Most ezek az emberek vagy álszentek, vagy tényleg Klónfalván élnek. Mintha az ember azért tartaná be a harmincast, ha az út szélét kicsit fölássák, mert fél, hogy beleesik, vagy nekimegy a szembejövőnek, nem pedig azért, mert fél, hogy megbüntetik.

rádió restart! | 00:07 | 6 komment

Éljen! Most szólok, hogy az Explorert használók ne is keressék. Ha valaki megoldja, hogy a Blogger alatt látszódjon, annak örülni fogok. (Igen, ha egy webesember belenézne a blogom forráskódjába, valszeg lefordulna a székről. Ez van, na.) De tényleg át kellene állni arra a Firefoxra. Na szóval. Mi van a rádióban? Ladytron meets Amélie csodálatos élete (persze nem igaziból), illetve ott van az új, ütős kislemezük is, Pendulum - az új dnb durranás a Freestylers-zel és a Prodigyvel, Erik Sumo Kiss Erzsivel és az Ördögökkel, Pato Fu - akiket Szomjas ajánlott, Bëlgáék, akik összefoglalják az elmúlt kb. 70 év eseményeit egy gyerekdalban, és még megannyi szépség!

kedd, november 01, 2005

aö @ almássy tér | 22:40 | 8 komment

Ez már nagyon kellett nekünk Krisztával. Két hónapja nem voltunk Ördögökön. Az Erik Sumo meg nem elég zúzós. Szóval az elején hatalmasat tomboltunk, kirobbant belőlünk az energia. Aztán lassan elült... Meg a végére mindig odatolonganak... Amúgy előtte volt Monchichi Potenciál, akikről kiderült, hogy debreceniek, és van egy nagyon jó Underwater Love feldolgozásuk. A honlapjukon ez pont nincs rajta, viszont fönt van a demójuk meg a Nincsen a világon Amorf-opusz díjnyertes remixei is. Tessék-halljék... Amúgy nagy show volt az AÖ-koncert, szépen be voltak öltözve, Ambrus szabadulóművészkedett a maga köré csavart zöld ragacsból. Utánuk meg magyar retro dj-szett lett volna, de az átálással annyit bénáztak, és közben olyan semmilyen számokat raktak be, hogy mindenki elhúzott a nagyteremből. Fél óra után mi is, végleg. Utána lehet, hogy jó lett.
Kopasz is ott volt (idáig csak K.), és megint megállapította, hogy botrányos vagyok. De szerintem ezt nem (csak) a sittes punk frizurámra értette, amit Kriszta indulás előtt vágott meg nagyon szépre. Még Norbi is megdícsérte, pedig aztán az ő szájából az elismerés ritka, mint a fehér holló :o) Elképzelem, amint egy szájból kirepül egy fehér holló... Whatever.

A Fapados űrutazás mindössze 300 péládnyban kiadott maxijáról nem írok sokat, mert úgyse érdekel senkit. Pedig egy nagyon kellemes, hallgatható maxi lett. A mixek picit összeolvadnak egymással, illetve az egyik élő felvétellel. Az ilyesmit én nagyon tudom díjazni. Ilyen maxival még sose találkoztam. Aztán az utolsó szám után jön a rejtett szám, ami szintén ritkaság maxiknál. Ez a bónusz dal pedig nem más, mint a Nekem a Balaton visszafelé :o)




tadam! | 06:44 | 6 komment

Na kinek van a legjobb rádiója a világon? A többi számot egyelőre ne tessék keresni, érjétek be ennyivel :o)

Ja igen, Explorer alatt természetesen ez SEM működik. De gondolom már egyébként sincs ember, aki azt a szart használja.

žagar: bossa astoria (erik sumo rework) | 02:32 | 1 komment

Türelem tornaterem.